Lindbjergskolen

 

Lindbjergskolen udenfor Herning er en ny, innovativ skole, karakteriseret ved tæt sammenhæng mellem læring, pædagogik og de fysiske rammer. Skolen er skabt til individuel, aktiv læring, med vægt på nysgerrighed, skaberkraft og bevægelse. Arkitekturen er derfor ekspressiv og dynamisk, og udformet, så skolen kan fungere optimalt som ramme for vidt forskellige lærings-situationer, der understøtter den pædagogik, der er udgangspunktet for skolens dagligdag.

Udformningen af skolens udearealer er tæt knyttet til de indvendige funktioner. Udeområderne spiller en aktiv rolle for skolens arkitektur og funktionalitet, både internt i skolen, og i den måde, skolen indtegner sig i omgivelserne, og kobler sig på den eksisterende sportshal, Hammerum hallen, som skolen bygges sammen med.

Udearealerne er placeret hele vejen rundt om skolen, og er delt i tre primære områder, der kobler sig på skolens indvendige organisering. Udeområderne matcher forskellige alderssvarende behov, og alle skolens niveauer tages aktivt i brug, inklusive store dele af skolens tag.

Skolen er opbygget som et minisamfund, opdelt i tre områder: indskoling, mellemskole og udskoling. De tre områder er placeret omkring store, dynamiske fællesområder, der er placeret i sammenhæng med de mange fagspecifikke lokaler. Fællesområderne er flerfunktionelle og kan derfor også bruges efter skoletid, f.eks. af SFO´en.

Leg og bevægelse er en stor del af skolens identitet, og sammenbygningen med den eksisterende sportshal bevirker dels, at skolens funktionalitet styrkes, og dels giver sammenbygningen mulighed for at hallens brugere kan benytte dele af skolen, så den også lever efter skoletid, og bidrager bredere til aktiviteterne i nærområdet.

Omkring skolen etableres en sti, et ubrudt loop, der både kan bruges til løbetræning, og som flere steder giver adgang direkte ind i skolens forskellige zoner. Loopet kobler sig på områdets velfungerende stisystem, så børnene kan cykle trygt i skole. Loopet fungerer desuden som en markør af skolens identitet, og viser verden, at aktivitet og fysisk udfoldelse er en integreret del af skoledagen og pædagogikken på Lindbjergskolen.

Skolen rummer ca. 800 elever, og erstatter to nærliggende skoler, der nedlægges ved etableringen af Lindbjergskolen.

Detaljer

Kategori:

Undervisning & Sport

Adresse:

Hammerum | 7400 Herning

Bygherre:

Herning Kommune

Anvendelse:

Skole | Undervisning

Byggeår:

2017-

Areal:

15.000 m²

Google maps

Mød personerne bag

Til hvert projekt sætter vi et hold af medarbejdere, der tilsammen har kompetencerne til at løse opgaven. Det kan være arkitekter, space-plannere, byggeøkonomer eller medarbejdere fra byplan og landskab, der sammen løser projektets udfordringer og får løftet projektet op på et niveau, der fuldt ud matcher ambitioner og visioner. Nogle projekter er mere komplekse end andre, og byder på uforudsete udfordringer undervejs. Det er ofte disse projekter, vi ender med at være mest stolte af, når de er lykkedes

  • Peter Kristiansen
    Kreativ leder / Arkitekt MAA
    Tel. +45 9628 0809
    Mob. +45 2620 9821
    pk@aarstiderne.dk

Relaterede projekter

Lundgårdsskolen

læs mere
Danmark | Herning

Halskov Havn

læs mere
Danmark | Halskov

Vestervangsskolen

læs mere
Danmark | Herning

JYSK Park

læs mere
Danmark | Silkeborg

Sørestranda Skole

læs mere
Norge | Sykkylven

Jyske Bank Boxen

læs mere
Danmark | Herning

Ordrup Gymnasium

læs mere
Danmark | Ordrup

Den Kreative Skole

læs mere
Danmark | Silkeborg