Himmelbyen, Ørestad Syd

 

Himmelbyen er et byggeri som stabler byens funktioner og skaber et nyt beboelseskvarter i 6. sals højde midt i Ørestad Syd. Med sine 26.000 m2 tegner Himmelbyen sig ind i Ørestadens nye bygningsmasse som en markant og aktiv del af byen.

Stabler byens funktioner
Himmelbyen bliver med sit markante volumen en ny del af Ørestad Syd – en levende organisme, der tager højde for de behov som Ørestadens beboere har i løbet af en dag. Himmelbyen rummer derfor flere funktioner – fire etager med erhverv, dagligvarebutikker og et underholdningscenter for familier og børn, herover etager til self-storage og på toppen 128 lejligheder af varierende størrelse.

Med Himmelbyen har vi udnyttet byggefeltet i højden og stablet byens forskellige funktioner, der fordeler sig over i alt 11 etager.

”Med urbaniseringen kan det være nødvendigt at tænke i nye måder at fortætte byen på, og for at skabe en god by, er det vigtigt, at vi som arkitekter laver huse, der indbyder til en mere kollektiv funktionalisme. Himmelbyen er et komplekst projekt, som intensiverer byen, fordi vi stabler flere af dens funktioner på samme byggefelt. Dermed skaber vi et ultra-urbaniseringsprojekt.”
Mikkel Westfall, partner og kreativ direktør

Med erhvervsfunktionerne placeret på de nederste etager, vil Himmelbyen, på trods af sin markante størrelse, åbne sig op mod gaden og blive en levende og aktiv del af byen, hvor mennesker vil strømme ind og ud.

Et bykvarter i 6. sals højde
Himmelbyen har fået sit navn med reference til kompleksets boligdel, hvor ankomsten til de 128 lejligheder sker i 18 meters højde. Ved at udnytte byggegrunden i højden hæves boligernes kvalitet markant – alle har udsigt til det omkringliggende område og er indrettet med optimale dagslysforhold.

Ved ankomsten til Himmelbyens boligdel møder man et grønt og åbent gårdrum, der fungerer som fællesareal for de kommende beboere – herfra har man adgang til opgange og elevatorkerner, der fører direkte op til boligerne på de overliggende niveauer, som fordeler sig over 5 etager.

”Ved at arbejde med et fælles uderum i højden inviterer vi til en unik form for fællesskab mellem boligerne, og skaber et bykvarter for sig selv i 6. sals højde”
Mikkel Westfall, partner og kreativ direktør

Et markant volumen i menneskelig skala
Himmelbyen vil med sin størrelse blive en markant del af Ørestad Syd og i sig selv danne et nyt beboelseskvarter og en karakterfuld skyline i Ørestaden.

Derfor er der også arbejdet bevidst med en bygningsmasse som, på trods af sin størrelse, bibeholder en menneskelige skala.

”Ved at arbejde med markante udvendige trappeforløb, som løber op langs facaderne, har vi brudt bygningen ned i menneskelig skala. Via trapperne, som bryder de store facader op, kan offentligheden nå et hævet uderum, hvor der er muligheder for ophold og kig over hele bydelen og Kalvebod Fælled.”
Mikkel Westfall, partner og kreativ direktør

Detaljer

Kategori

Private boliger

Adresse

Ørestad Syd

Bygherre

NREP

Anvendelse:

Mixed use | Boliger | Dagligvarebutikker | Legeland | Lagerhotel

Byggeår

2016-18

Areal

Ca. 26.600 m²

Google maps

Mød personerne bag

Til hvert projekt sætter vi et hold af medarbejdere, der tilsammen har kompetencerne til at løse opgaven. Det kan være arkitekter, space-plannere, byggeøkonomer eller medarbejdere fra byplan og landskab, der sammen løser projektets udfordringer og får løftet projektet op på et niveau, der fuldt ud matcher ambitioner og visioner. Nogle projekter er mere komplekse end andre, og byder på uforudsete udfordringer undervejs. Det er ofte disse projekter, vi ender med at være mest stolte af, når de er lykkedes.

 • Lene Foder
  Partner / Arkitekt Cand. Arch.
  Tel. +45 7024 2119
  Mob. +45 2829 6519
  lfo@aarstiderne.dk
 • Andreas Olrik
  Kreativ leder / Arkitekt MAA
  Tel. +45 7024 2114
  aol@aarstiderne.dk
 • Mikkel Westfall
  Kreativ direktør / Partner / Arkitekt MAA, MDD
  Tel. +45 7024 2107
  Mob. +45 2338 7158
  mw@aarstiderne.dk

Relaterede projekter

Papirtårnet

læs mere
Danmark | Silkeborg

Sluseholmen L

læs mere
Danmark | København

Randers Kaserne

læs mere
Danmark | Randers

Sluseholmen Syd

læs mere
Danmark | København

Grønttorvet

læs mere
Danmark | København

Greensquare Garden

læs mere
Danmark | København

Chimney House

læs mere
Danmark | København

Søborg Møbelfabrik

læs mere
Danmark | Søborg