december 2018

UN17 Village på Dezeen

Dezeen er en af verdens største online platforme med fokus på arkitektur og design, og med mere end 2,5 mio. besøgende hver eneste måned. Det anerkendte, internationale arkitekturmedie har netop fremhævet projektet UN17 Village i Ørestad som et af de mest bæredygtige boligbyggerier på verdensplan.

UN17 Village opføres på Ørestadens sidste byggefelt ”Spidsen”, og er et boligprojekt som med sin visionære tilgang til bæredygtighed sætter nye standarder for bæredygtigt byggeri.

UN17 Village har en helt særlig placering på spidsen af Ørestad afgrænset af de vidstrakte naturarealer på Amager Fælled, og projektet vil fuldende de seneste 25 års udvikling af Københavner-bydelen. Retten til at bygge på den prestigefulde grund blev i november måned vundet af Årstiderne Arkitekter i team med NREP, Lendager Group, Moe Rådgivende Ingeniører og Arup Engineers, og nu har det internationale medie sat fokus på teamets og projektets unikke tilgang til bæredygtighed.

Som noget nyt har teamet bag projektet benyttet FN’s 17 verdensmål som et designværktøj, og omsat samtlige af de 17 verdensmål til konkrete løsningsmodeller indenfor seks fyrtårnsprojekter – med fokus på sundhed, fællesskab, vand, biodiversitet, materialer og energiforsyning vil UN17 Village samle verdensmålene i ét ambitiøst byggeprojekt, som vil afslutte Ørestaden mod syd.

Eksempelvis konstrueres UN17 Village i høj grad af genbrugsmaterialer med minimal afgasning, og når byggeriet står færdigt, vil det derfor opfylde de højeste krav til fysisk og psykisk velvære. Desuden vil UN17 Village anvende 100 % vedvarende energikilder, og kunne indsamle 1,5 mio. liter regnvand om året til recirkulering og rekreativt brug.

Læs hele omtalen hos Dezeen.

For yderligere information:
Andreas Olrik, kreativ leder, Boliger
T: +45 7024 2114 E: aol@aarstiderne.dk

Anne Aksglæde Stahl, marketing- og kommunikationschef
T: +45 7024 2168 M: +45 2165 6455 E: aas@aarstiderne.dk

Visualiseringer: TMRW