juni 2019

RENOVER prisen 2019: Postgården i København er blandt de nominerede

Postgården på Købmagergade i det centrale København er nomineret til RENOVER prisen 2019. Vores transformation af den historiske bygning er ét ud af seks udvalgte projekter, der er med i opløbet om prisen for Danmarks bedste renovering.

Postgården er et eksempel på, hvordan man gennem en omhyggelig renovering og med enkle, men betydningsfulde arkitektoniske greb, kan revitalisere en lukket, historisk ejendom til en åben og imødekommende bygning med kontorer, butikker og showrooms, som i dag beskæftiger 800 mennesker midt i København. RENOVER prisen uddeles hvert år for at hylde Danmarks bedste renoveringsprojekter og for at skabe synlighed og anerkendelse af renovering som disciplin.

”Vi er utrolig stolte af, at vores transformation af Postgården er med i opløbet om årets RENOVER pris, og at vores mangeårige arbejde med den ikoniske bygning bliver anerkendt. Da Postgården oprindeligt fungerede som posthus og distributionscentral for postudbringning, rummede bygningen 700 mand, der håndterede og cyklede ud med post. Sidenhen har bygningen stået næsten tom, og da bygherre overtog bygningen, var der kun 40 ansatte. Med bygningens transformation huser Postgårdskomplekset i dag nye rammer for en række virksomheder, og med de nye funktioner er der genskabt arbejdspladser for 800 ansatte i Postgården. I dag er Postgården igen en bygning, som i den grad giver noget tilbage til byen,” fortæller Mikkel Westfall, kreativ direktør hos Årstiderne Arkitekter.

Det 16.000 m2 store bygningskompleks dækker i alt 10 bygninger fra forskellige tidsperioder, hvor det ældste stammer tilbage fra 1780. I dag huser komplekset butikker, showrooms og kontorer for bl.a. Momondo, Unity, Fritz Hansen og Fredericia Furniture. Gennem hele transformationen er store dele af Postgårdens oprindelige arkitektur, som dækker både palæ- og industriejendomme, bevaret og optimeret med bl.a. dagslys og akustik, så de i dag fungerer som sunde og tidssvarende arbejdspladser for husets medarbejdere. Derudover har et af projektets hovedgreb været at åbne den hidtil lukkede bygning op mod gaden med store vinduer i stueplan, så der skabes et imødekommende hus, hvor folk strømmer ind og ud.

Projektet er gennemført i tæt samarbejde med PFA Ejendomme, som er bygherre, EKJ Rådgivende Ingeniører, bygherrerådgiver Jan Stokholm og en lang række specialiserede restaureringshåndværkere. RENOVER prisen er stiftet af Realdania og Grundejernes Investeringsfond, og den endelige vinder af prisen udpeges i september 2019.

Læs hele indstillingen af Postgården her: https://renover.dk/projekt/postgaarden-paa-koebmagergade/