Papirtårnet

20 | 02 | 2017

Årstiderne Arkitekter er arkitekterne bag det spektakulære højhus Papirtårnet, der snart vil skyde op på bredden af Silkeborg Langsø.

Papirtårnet bliver kronen på værket i den attraktive bydel Papirfabrikken, som Årstiderne Arkitekter gennem de seneste tyve år har transformeret fra nedlagt papirfabrik til en bydel, der samler erhverv, boliger og kultur i et dynamisk mix.

Papirtårnet er med sine 70 meter et på alle måder markant byggeri, beliggende i naturskønne, bynære omgivelser. Højhuset markerer sig tydeligt i de meget lavere omgivelser, og får en moderne karakter og en markant arkitektur, der tydeligt forbindes med Papirfabrikkens identitet. Facadernes opdeling i mindre felter i flammende tegl nedbryder højhusets skala, og teglstens-felterne fremviser en variation af mønstre og et spil i teglens rødlige toner. Vinduernes placering kombineres vertikalt over to etager, hvilket skaber en dynamisk komposition og et smukt skyggespil på facaden. Bygningens base er åben og inviterende, så der skabes liv i og omkring bygningen, og huset relaterer sig til de omkringliggende bygninger, såvel i størrelse som i detaljering og materialevalg.
Facadens murværk og glaspartier opleves forskelligt, alt efter om man befinder sig langt fra eller tæt på bygningen, og de nøgterne, men fint detaljerede murflader og dimensioner refererer til den industrielle skala, karakter og historie, der er kendetegnende for hele området.

Tårnet vil huse en blanding af boliger og erhverv, med 1.000 m² erhverv i stueetagen og andelsboliger på de nederste ti etager. De øvrige etager, hvorfra der er en enestående udsigt over sø, skov og by, vil blive udformet som ejerboliger i den dyrere ende. Papirtårnet danner rammen om 79 boliger mellem 80 og 250 m², alle med rummelige altaner og med egen parkeringsplads i Papirhusets p-kælder. På de to øverste etager placeres fire luksuriøse penthouselejligheder i to etager på hver 250 kvadratmeter. Alle lejligheder bliver designet med store vinduespartier, der giver panoramisk udsyn over de pragtfulde, vidtstrakte omgivelser.

Papirtårnet bliver et byggeri i særklasse, både hvad angår arkitektur, materialer og dimesioner, og vil opleves som et nyt pejlemærke i Silkeborg.

Opgaven udføres for Aberdeen Asset management, og de første lejligheder forventes klar til indflytning 1. januar 2020.

Alle nyheder