P-hus Lüders

23 | 02 | 2017

P-hus Lüders i Nordhavn i København er indstillet til MIPIM Awards 2017, i kategorien Best Refurbished Buildings.

Det er JAJA arkitekter, der har stået for design af det spændende p-hus , og Årstiderne Arkitekter har projekteret byggeriet, der blev indviet i efteråret 2016.

Det markante P-hus rummer 485 p-pladser fordelt på syv parkeringsdæk. I bunden af P-huset åbner i starten af 2017 en stor dagligvarebutik samt en nærgenbrugsstation, og på toppen af bygningen er der indrettet et spektakulært og innovativt kondi-tag; et byrum, tilgængeligt for alle. Her findes træningsfaciliteter for børn og voksne i 24 meters højde, og en panoramisk udsigt over Københavns havneløb og Øresund. Konditaget er 2.400 m² stort, og besøgende kan træne bl.a. crossgym, TRX og løbetræning, mens børnene kan gynge, hoppe i trampolin og klatre i klatrespiralen.

P-huset udmærker sig desuden ved at have en energirigtig og bæredygtig profil, hvilket også er synligt i arkitekturen. P-huset oplyses af energibesparende LED lys, og op- og nedkørsel sker i et samlet rampeanlæg for at reducere kørslen og dermed mindske CO2 udledningen.

P-huset er opført i beton, beklædt med plader i cortén. På syd- og vestfacaderne er ophængt plantekasser, og langs nord- og østfacaderne er plantet klatreplanter, der med tiden vil slynge sig op ad p-husets nøgterne facader. Langs den ene facade løber en markant, udvendig trappe, dekoreret med en frise, som illustrerer Nordhavns lange historie som industrihavn.

By & Havn er bygherre på projektet, skitserende arkitekt er JAJA Arkitekter, mens Årstiderne Arkitekter er projekterende arkitekt, og 5E Byg er entreprenør. Konditaget Lüders er udviklet af By & Havn i samarbejde med DGI Storkøbenhavn, crossgym- og løbeeksperter samt Lokale og Anlægsfonden. By & Havn har finansieret faciliteterne med støtte fra Lokale og Anlægsfonden.

Vi afventer spændt juryens bedømmelse, og er glade for indstillingen.

 

 

Alle nyheder