maj 2019

Nyt boligprojekt bliver startskuddet til Aalborgs nye bydel

Ved Aalborgs gamle spritfabrik vil en ny bydel snart skyde op. Opbygningen af områdets to første boligbyggerier, som Årstiderne Arkitekter står bag, er netop påbegyndt.

Visionen for den nye bydel i Aalborg, som ligger placeret ud til Limfjordskanalen, er at omdanne byens ikoniske spritfabrik fra 1931 til en ny bydel med kunst og kultur som de bærende elementer. Ved indgangen til den nye bydel vil der over de kommende måneder skyde to nye boligbyggerier i vejret. Boligbyggerierne bliver de første, som opføres i den nye bydel, og bliver således startskuddet til udviklingen af hele området på i alt 80.000 m2.

”Med det nye boligprojekt ønsker vi at skabe det bedste arkitektoniske udgangspunkt for den videre udvikling af ”Spritten” i Aalborg. Derfor har det været afgørende for os at analysere området og indarbejde to forskellige arkitektoniske udtryk i de nye bygninger. På den måde vil vi skabe mulighed for, at andre kan bygge videre på Spritfabrikkens og vores referencer, så vi skaber arkitektonisk variation i den samlede bydel,” fortæller Peter Iversen, som er kreativ leder hos Årstiderne Arkitekter.

Projektet består af to adskilte bygninger, som tilsammen dækker et areal på 16.000 m2. Projektet indeholder bl.a. et boligtårn på 16 etager og vil rumme både private boliger, seniorboliger og ungdomsboliger. Visionen med det samlede byggeri er at skabe et mangfoldigt og trygt hjem for beboerne med fælles, indbydende udearealer – eksempelvis er der på tagfladerne etableret grønne tagterrasser, hvor beboerne kan mødes i løbet af dagen.

Projekter er udviklet i samarbejde med A. Enggaard.

Læs mere om projektet: Spritfabrikken, Aalborg

 

For yderligere information:
Peter Iversen, kreativ leder for boliger
T: +45 9628 0822 M: +45 3068 2010 E: pri@aarstiderne.dk

Anne Aksglæde Stahl, marketing- og kommunikationschef
T: +45 7024 2168 M: +45 2165 6455 E: aas@aarstiderne.dk