maj 2019

Ph.d. og lysdesigner Merete Madsen taler ved svensk Rigsdagsseminarium omkring moderne belysning i skolen

I anledning af UNESCO’s Internationale Dag for Lys skal Ph.d. og lysdesigner Merete Madsen tale for Den Svenske Rigsdag til et rigsdagsseminarium omkring belysning i skolen og lysets betydning for børns trivsel og koncentrationsevne.

D. 16. maj markeres Den Internationale Dag for Lys på initiativ af FN’s organisation for uddannelse, videnskab og kultur, UNESCO. Målet med dagen er at skabe opmærksomhed omkring, hvordan lys og lysteknologi påvirker vores hverdag og livskvalitet – herunder også hvordan lys og lysteknologi kan bruges som værktøj i den fremtidige udvikling af samfundet.

For at markere dagen afholder Den Svenske Rigsdag et seminarium, som fokuserer på belysning i skolen, og på hvordan lys og lysteknologi kan være med til at forbedre undervisningsmiljøet, og dermed også elevernes trivsel og resultater i skolen.

Ph.d. og lysdesigner Merete Madsen er i den forbindelse inviteret til at tale om vores erfaringer med dagslysoptimering, lysdesign og lysstyring i folkeskolen. Oplægget tager afsæt i et forskningssamarbejde med Aalborg Universitet, der fokuserer på skolebelysning som et pædagogisk redskab.

”Dagslys og kvaliteten af den kunstige belysning er afgørende for vores børns velbefindende, indlæring, mentale sundhed og koncentrationsevne i løbet af en skoledag. Lys i skolen handler grundlæggende om at sikre så meget rent dagslys som muligt. Derudover handler det om at designe den kunstige belysning, så lyset kan varieres og tilpasses de undervisningssituationer, som børnene har i løbet af skoledagen – om de skal være koncentrerede, lytte til et oplæg, diskutere med hinanden eller fordybe sig på egen hånd med fx en bog,” fortæller Merete Madsen.

Se mere her: https://www.youtube.com/watch?v=LBOKG65-bDc&feature=youtu.be

For yderligere information
Merete Madsen, Ph.d., lysdesigner og teamleder for Lysdesign
T: +45 43 48 45 33
M: +45 27 23 45 33 E: merete.madsen@sweco.dk

Anne Aksglæde Stahl, marketing- og kommunikationschef
T: +45 7024 2168 M: +45 2165 6455 E: aas@aarstiderne.dk