juni 2020

Lindbjergskolen vinder Årets Skolebyggeri 2020

Lindbjergskolen i Hammerum er udpeget som vinder af Årets Skolebyggeri 2020. Skolen udmærker sig bl.a. med sine tanker om fremtidens 24-7 skole, sin børnevenlige indretning og sin kobling til lokalmiljøet og naturen. Prisen blev overrakt til skole, bygherre og rådgivere i dag ved en festlig markering på Lindbjergskolen.

I alt fem projekter har været med i opløbet, og i dag blev sløret løftet for, hvilken skole der får udmærkelsen som Årets Skolebyggeri 2020. I år blev det Lindbjergskolen i Hammerum, der løb med anerkendelsen.

”Lindbjergskolen har været et fantastisk projekt at arbejde med, fordi der lå en opgave i at gøre skolen til mere end bare en skole. Vi har skabt et nyt kraftcenter i lokalsamfundet, som kommer elever, medarbejdere, men også hele Hammerum-Gjellerup til gode. Det er hovedideen med 24-7-tanken, hvor både udendørs og indendørs arealer er tilgængelige for hele byen – også i aftentimerne. Vi er super stolte af, at prisen er blevet sendt i vores retning,” siger Peter Kristiansen, som er kreativ leder for Undervisning og Fritid hos Årstiderne Arkitekter.

Lindbjergskolen er en folkeskole med plads til mere end 1000 elever, som blev indviet i begyndelsen af 2020.

”Lindbjergskolen kigger ind i fremtiden – bl.a. fordi den gør op med stamklasseprincippet. I stedet bygger skolen på ideen om et undervisningsmiljø, hvor eleverne bevæger sig rundt mellem faglokaler og værksteder, og hvor koblingen mellem teoretisk og praktisk læring er i centrum. Sammen med resten af teamet har vi skabt inspirerende og sunde rammer for læring, hvor parametre som dagslys, bevægelse og fællesskaber er i fokus,” siger Peter Kristiansen.

En børnevenlig og inspirerende skole
I bedømmelsen af skolen er det bl.a. udemiljøer, forbindelsen til natur og lokalmiljø, farve- og materialevalg samt indretning, som indbyder til leg, læring og bevægelse, der får roser med på vejen fra konkurrencens jury. I dommerbetænkningen står der bl.a.

“Lindbjergskolen rummer et virkelig lækkert børnemiljø med stor mulighed for udfoldelse, bevægelse og ikke mindst læring. Hvis jeg nu var 10 år – så er jeg ikke i tvivl om, at ’min skole er superfed’. Skolens placering og forbindelse til naturen omkring gør såvel udfoldelsesmulighederne som anvendelsen af bygningen og matriklen store (…) Skolen er indrettet, så den kan inddrage lokalområdets organisationer om eftermiddagen, hvilket giver en god forbindelse mellem skole og omverden.”

Prisen for Årets Skolebyggeri uddeles af Nohrcon på baggrund af en offentlig afstemning og en fagjurys bedømmelse. Lindbjergskolen er designet og opført i samarbejde med Sweco, Herning Kommune, KPC, Autens, Skala Arkitekter og ikke mindst ledelse, medarbejdere og elever på Lindbjergskolen, som har spillet en stor rolle i hele designprocessen.