april 2019

Kunstnerkarréen i Ørestad står færdig og tildeles DGNB Guld

Teamet bag det nye projekt Kunstnerkarréen har opnået målet om en bæredygtighedscertificering til DGNB Guld. Nu står det ca. 9.000 m2 store boligbyggeri i Ørestad Syd færdigt, og har opnået DGNB Guld grundet et stærkt fokus på et godt indeklima, gode udearealer og sunde byggematerialer.

Kunstnerkarréen er et nyt boligområde med tæt-lav bebyggelse i Ørestad Syd, som ligger omgivet af Kalvebod Fælleds vidtstrakte natur. Bebyggelsen består af mindre rækkehus-karréer, der varierer i højden mellem tre og seks etager, og som arkitektonisk har et højt ambitionsniveau med bl.a. skiftende farvenuancer og flere detaljer i teglfacaderne. Kunstnerkarréen er et byggeri, som fra start til slut er udført i kvalitetsmaterialer, hvilket også medfører lave drifts- og vedligeholdelsesudgifter for ejerne.

Og netop den høje materialekvalitet er en af grundene til, at byggeriet nu udmærker sig til bæredygtighedscertificeringen DGNB Guld. Med certificeringen kan Kunstnerkarréens kommende beboere se frem til at flytte ind i boliger, hvor det atmosfæriske indeklima lever op til nogle af de strengeste krav i branchen i forhold til afgasning af stoffer i byggematerialer, og som dermed vil resultere i rare og sunde boliger – her er der udelukkende arbejdet med sunde byggematerialer – uden miljøskadelige stoffer. De nye tilflyttere i karréen kan dermed glæde sig over boliger, hvor der er sikret god luftkvalitet med et meget lavt indhold af sundhedsskadelige stoffer som TVOC og formaldehyd.

Udover det atmosfæriske indeklima har der været et stort fokus på at skabe gode dagslysforhold i boligerne og på private udearealer, hvor alle boliger er indrettet med private terrasser eller altaner. Derudover er der ligeledes etableret fælles udearealer med varierende opholdsmuligheder for både unge, familier, enlige og ældre, så boligområdet bliver mangfoldigt og attraktivt for forskellige beboergrupper.

I arbejdet med Kunstnerkarréen har målet fra start været en guldcertificering, og teamets ambition er nu indfriet grundet et konstant fokus på materialevalg, en vedholdenhed fra alle projektets parter samt en løbende dialog med de udførende på byggepladsen. Teamet bag projektet består af Årstiderne Arkitekter, PensionDanmark, ÅF consult og KPC.

For yderligere information:

Anne Aksglæde Stahl, marketing- og kommunikationschef
T: +45 7024 2168 M: +45 2165 6455 E: aas@aarstiderne.dk