december 2018

Himmelbyen stabler byens funktioner

Himmelbyen er et særligt byggeprojekt, som i disse måneder tager hastigt form i Ørestad Syd. Der har netop været rejsegilde på den nye bebyggelse, der stabler byens funktioner, og skaber et nyt beboelseskvarter i 18 meters højde med en enestående udsigt over byen til glæde for de kommende beboere.

Med sine 27.500 m2 tegner Himmelbyen sig ind i Ørestadens nye bygningsmasse som en markant del af byen, der med sine mange funktioner imødekommer en række af de forskellige behov, som byens beboere har i løbet af en dag.

”Himmelbyen er et bud på en bygning i den fortættede by. Med urbaniseringen kan det være nødvendigt at tænke i nye og anderledes måder at bygge på. Himmelbyen er et komplekst projekt, fordi vi stabler flere af byens funktioner på samme byggefelt. Dermed skaber vi et ultra-urbaniseringsprojekt,” fortæller kreativ direktør Mikkel Westfall om projektets grundide.

Byggeriet vil om kort tid danne rammen om 128 lejligheder, to dagligvarebutikker, et Dinos Legeland samt Pelican Selfstorage. Himmelbyen har fået sit navn med reference til kompleksets boligdel, hvor ankomsten til de 128 lejligheder sker i 18 meters højde, og strækker sig helt op til 34 meter over terræn, hvorfra de kommende beboere vil få en enestående udsigt over byen og Amager Fælled.

Det nye boligkvarter får alle forudsætninger for at blive et kvarter med et tæt naboskab. Ved ankomsten til boligdelen møder man bl.a. et grønt og åbent gårdrum, der fungerer som fællesareal for de kommende beboere – herfra har man adgang til boligerne på de overliggende niveauer.

”Himmelbyen er et projekt, som skiller sig ud, og som kan genkendes fra de andre byggerier. Det er et særligt projekt for København, for Ørestad og for de kommende brugere og beboere,” afslutter Mikkel Westfall.

Projektet, som forventes at stå færdigt i midten af 2019, tager form i et spændende projektforløb med NREP, CG Jensen, ÅF, Moe Rådgivende Ingeniører, By og Havn og Københavns Kommune.

For yderligere information:
Mikkel Westfall, kreativ direktør, arkitekt MAA/MDD
T: +45 7024 2107 M: +45 2338 7158 E: mw@aarstiderne.dk

Anne Aksglæde Stahl, marketing- og kommunikationschef
T: +45 7024 2168 M: +45 2165 6455 E: aas@aarstiderne.dk