Fredericia Furniture

13 | 01 | 2017

Fredag den 13. januar, åbnede Fredericia Furniture showroom i de øverste to etager af Postgaarden i København. Årstiderne Arkitekter er ved at omdanne Postgaarden til pulserende erhvervs- og detail-miljø, og Fredericia Furniture råder nu over de to øverste etager, i store, smukke lokaler, kendetegnet af en pragtfuld udsigt over Københavns tage. Her har Årstiderne Arkitekter for Fredericia Furniture indrettet nyt showroom og administration, i gennemrenoverede lokaler, der danner en nedtonet baggrund for de smukke møbler.

 

Det indbydende lokale, der nu er showroom, blev tidligere brugt som omstillingsrum for telefonsamtaler til og fra hovedstaden, og lød det alvorlige navn Interurbansalen. Da Årstiderne Arkitekter først så lokalerne, henlå de i mørke. De smukke skrå ovenlys var blændet af med plader, og det var vanskeligt at danne sig et overblik over rummenes potentiale. Via gamle fotografier, fra dengang lokalerne blev anvendt som telefon-omstilling, blev lokalernes umiskendelige arkitektoniske kvalitet blotlagt.

 

I den gennemgribende renovering er ovenlysene afdækket, og de store vinduer omdannet til franske altaner, for til fulde at kunne gøre brug af den spektakulære udsigt og himlens lys. Det fine kassetteloft er renoveret og forsynet med akustisk dæmpning. Alle overflader er renoveret, og der er lagt nye plankegulve, så rummets fine linjer og detaljering kommer til sin ret. På 5. sal er Fredericia Furniture’s administration placeret i en nyere tilbygning, hvis vægge primært består af glas, og man føler sig næsten svævende mellem byens tage. Her er indretning og materialevalg ekstremt diskret, med mørke flader og et mat, glittet betongulv, der lader al fokus være på møblerne. Det mondæne look videreføres ud i den store tagterrasse, der er belagt med store, special-designede fiberbetonfliser.

Overalt danner arkitektur og materialevalg en diskret, gennemarbejdet baggrund for møbelfabrikantens eksklusive møbler, og i fredags fyldtes de smukke lokaler af kunder og forretningsforbindelser, der kunne nyde både møbler, arkitektur og udsigt en over København, samt en bid og et glas til ganen.

Alle nyheder