september 2019

Fra 1 til 14 medarbejdere på under et år – ingeniørafdelingen på tegnestuen i Silkeborg udvider

På under et år er den nyetablerede ingeniørafdeling på Årstiderne Arkitekters tegnestue i Silkeborg vokset fra at være en enkeltmandsafdeling til et team på 14 personer.

I disse uger er det præcis et år siden, at Sweco opstartede en ny ingeniørafdeling på Årstiderne Arkitekters tegnestue i Silkeborg efter Swecos opkøb af arkitektvirksomheden i 2018. Siden har afdelingen oplevet markant vækst og opgavetilgang, og d. 1. september 2019 kunne afdelingen byde sin 14. medarbejder velkommen.

”Mange projekter kræver både ingeniør- og arkitektfaglige ydelser, og ved at sidde sammen på tegnestuen oplever vi, at samarbejdet og koordineringen mellem faglighederne forløber mere gnidningsfrit – derfor er de fælles sager også løbende kommet ind i huset,” fortæller Frands Wulf Andersen, som er teamleder for ingeniørafdelingen i Silkeborg.

Det første år har budt på mere end 60 fælles sager indenfor bl.a. skoler, landskabsarkitektur, byplan, erhverv og boliger – eksempelvis er projekterne Nørrestrand og Rantzausbakke store fælles opgaver.

”Samarbejdet og koordineringen mellem parterne bliver lettere, når vi sidder under samme tag. Vi kan inddrage hinandens viden tidligt i projekterne, og eventuelle spørgsmål kan afklares hurtigere – det gavner både projekterne og vores kunder. Responsen fra kunderne er indtil videre positiv, og mange påpeger, at det er et stort plus, at de kun har ét kontaktpunkt – via én person kan de tilgå viden indenfor både byggeri, arkitektur, vand, miljø, energi og infrastruktur,” fortæller Per Laustsen, som er arkitekt MAA og stifter af Årstiderne Arkitekter.

Målet med at samle arkitekter og ingeniører på fælles kontorer er et led i Swecos strategi om at yde integreret rådgivning til kunderne fra lokale kontorer i hele landet. Udover tegnestuen i Silkeborg sidder Swecos arkitekter og ingeniører også sammen på Swecos hovedkontor i Ørestad, hvor mere end 1200 medarbejdere har deres daglige gang.