Chimney House

08 | 03 | 2017

Årstiderne Arkitekter går nu i gang med Chimney House, som er et lille, eksklusivt bolig-projekt, beliggende I det nordlige København, hvor Østerbro møder Hellerup.

Projektet rummer 12 eksklusive boliger, placeret i to meget forskellige bygninger; et ny-opført punkthus i stramt, nordisk formsprog og en karakteristisk ældre el-bygning.

Projektet udarbejdes sammen med Kaj Ove Madsen og Martin Kvist-Madsen, der har købt grundstykket, og Kasper Egelund, der ejer Vipp. Årstiderne Arkitekter står for arkitekturen, projektet får en nordisk, eksklusiv identitet, lige fra det samlede arkitektoniske udtryk til inventar i bad og køkken.

Chimney House er beliggende i et af Københavns mest attraktive områder. Den eksklusive beliggenhed kræver derfor boliger, der i kvalitet og arkitektur er ud over det sædvanlige.

Den finurlige el-bygning bevares på grund af sine åbenlyse arkitektoniske kvaliteter, såsom den høje, slanke skorsten, der har givet projektet navn, og murværkets usædvanligt fine detaljering. Huset vil komme til at huse en enkelt, særlig bolig på ca. 150 m², med gode, private udearealer. Af den oprindelige bygning står kun den udvendige skal tilbage, så boligen kan udformes helt i tråd med moderne krav og ønsker. El-stationens rustikke facader står i den oprindelige tegl, der vil blive suppleret med en elegant, mørk plade, i skarp kontrast til det gamle murværk.

Det ny punkthus, der vil rumme 11 lejligheder inkl. penthouse. Med sin beliggenhed tæt på Øresund er der fra de øverste etager kig til vandet og det omkringliggende terræn, der mange steder er beplantet med smukke, gamle træer. Punkthuset har et stramt, moderne udtryk, der står i kontrast til el-bygningens karakteristiske volumen og detaljerigdom.

De luksuriøse lejligheder udføres i åbent plan og med store vinduespartier, der giver et rigeligt lysindfald og åbner mod den spektakulære udsigt, og boligerne er forsynet med rummelige terrasser. Køkkener og badeværelser leveres af Vipp, og understreger byggeriets kvalitet og det nordiske udtryk. Under huset findes privat p-kælder med direkte adgang.

Materialerne i byggeriet er gedigne og klassiske; lys tegl, glas og beton, der giver bygningen et let og moderne udtryk, der gør byggeriet til noget helt særligt.

Alle nyheder