juli 2020

Arbejde er en aktivitet. Ikke et sted. Fem ting corona har lært os om fremtidens arbejdsplads

Måneders nedlukning af landet har vist nye veje for, hvordan vi kan arbejde og samarbejde. Læs Mette Gravergaards fem bud på, hvad Covid-19 har lært os om indretningen af fremtidens arbejdsplads.

Ændrede arbejdsmønstre og nye vaner ændrer virksomheder – og dermed måden vi indretter vores arbejdsplads. Corona har fået os til at ændre adfærd og har vist os, at vi godt kan arbejde flere forskellige steder og i flere forskellige miljøer. Langt de fleste af os synes, at det er rart at have alternativer til det klassiske arbejdsbord – det har corona-krisen tydeliggjort.

Det mener Mette Gravergaard, som er kreativ leder for Spaceplanning og Indretning hos Årstiderne Arkitekter.

”I mange år har vi talt om den aktivitetsbaserede arbejdsplads. Men de seneste måneders nedlukning har for alvor vist os, hvordan vi kan udnytte potentialerne i det aktivitetsbaserede arbejde – at vi ikke nødvendigvis er mest kreative og effektive ved et skrivebord. Corona har fået os til at ændre adfærd og med mere end 17 års erfaring som arkitekt med speciale i indretning, har COVID-19, set fra min stol, tydeliggjort fem konkrete punkter, som kan få betydning for måden, vi indretter vores arbejdsplads i fremtiden,” siger Mette Gravergaard og tilføjer:

”Eksempelvis kan vi bruge indretningen af arbejdspladsen til at modvirke følgerne af pandemier i fremtiden. Men vi har også lært flere ting, som kan få betydning for virksomheders klimaaftryk og for arbejdsglæden hos den enkelte medarbejder – og dermed virksomhedens image.”

Læs de fem punkter her

For yderligere information:
Mette Gravergaard, kreativ leder for Spaceplanning og Indretning
M: +45 2812 3425 E: mg@aarstiderne.dk