januar 2020

Akutcenteret ved Regionshospitalet Viborg er finalist til MIPIM Awards 2020

Det nye akutcenter ved Regionshospitalet Viborg, tegnet af Årstiderne Arkitekter og AART, er finalist til den prestigefyldte arkitekturpris MIPIM Awards 2020, der bliver uddelt i Cannes den 12. marts.

Hele 228 byggerier fra 44 lande er i år blevet indstillet til MIPIM Awards. Med offentliggørelsen af årets finalister er feltet skåret yderligere ned indenfor prisens 11 kategorier – herunder også indenfor kategorien ”Best Healthcare Development”, hvor Årstiderne Arkitekter og AART med deres design af det nye akutcenter ved Regionshospitalet Viborg er blandt de fire finalister.

MIPM Awards er ejendomsbranchens svar på De Gyldne Palmer, og uddeles hvert år ved en stor prisoverrækkelse ved MIPIM i Cannes, hvor man hædrer verdens bedste byggerier opført i det forgangne år.

”Det er en kæmpe ære at være indstillet til så stor en arkitekturpris sammen med AART. I designet af et hospital er arbejdsflowet afgørende – for hver unødig meter, som personalet skal løbe, har betydning for patienternes sikkerhed, for arbejdsmiljøet og dermed også for hospitalets økonomi på sigt. Derfor er det nye akutcenter disponeret med særligt fokus på at skabe kort afstand mellem de forskellige funktioner og en gennemgående logik i indretningen med fokus på at skabe optimale forhold for både medarbejdere og den enkelte patient,” siger Rasmus Tøgern, kreativ chef hos Årstiderne Arkitekter.

Om Årstiderne Arkitekter og AART løber med prisen for bedste sundhedsbyggeri, bliver offentliggjort torsdag den 12. marts, når MIPIM Awards 2020 bliver uddelt ved en stor prisoverrækkelse i Palais des Festival under årets ejendomsmesse i Cannes.

Er hædret som et af Danmarks bedste byggerier
Det nye akutcenter ved Regionshospitalet Viborg breder sig over 25.500 kvadratmeter og skal med etablering af en ny akutmodtagelse samt ombygningen af en række eksisterende arealer fremtidssikre hospitalet, som i dag modtager patienter fra kommunerne i både Viborg, Silkeborg og Skive.

Akutcentret blev indviet i december af Kronprinsesse Mary og er allerede blevet hædret som et af Danmarks bedste byggerier ved uddelingen af Årets Byggeri 2019, hvor det blev hædret som et af i alt 10 opførte projekter i det forgangne år. Her fik det en hædrende omtale for at være ”tegnet med patienterne i centrum og fokus på flow, dagslys, materialer, udearealer og udsigt,” som det lød i juryens bedømmelse.

Projektet er udført i tæt samarbejde mellem Region Midtjylland, som er bygherre, samt AART, AFRY, WSP, Per Aarsleff, NCC Danmark og Fjelsø Entreprise.

FOR YDERLIGERE INFORMATION
Anne Aksglæde Stahl, kommunikations- og marketingchef
T: +45 2165 6455 E: anne.aksglaede@sweco.dk