marts 2021

Årstiderne Arkitekter tegner 154 bæredygtige lejligheder i Ørestad City

Et team bestående af Årstiderne Arkitekter, NIRAS og Skanska skal opføre 154 bæredygtige lejligheder og en offentlig parkeringskælder i to niveauer i Ørestad City.

Projektet, der har fået navnet C. F. Møllers Have, er et bæredygtigt boligprojekt på ca. 12.000 m² i 8 etager bestående af delevenlige udledningslejligheder, der henvender sig primært til singler, unge par og seniorer.

Det bliver et karreformet boligprojekt bestående af 154 lejligheder med fælles gårdhave, hvor alle lejligheder har adgang til altan samt mindre private terrasser i stueetagen. Projektet er udviklet med en høj bæredygtighedsprofil og er præcertificeret til DGNB Guld.

Det betyder, at byggeriet som helhed lever op til nogle af de højeste miljømæssige, økonomiske, sociale, tekniske og procesmæssige krav efter international standard.

”Vi har sammen med Årstiderne arkitekter og NIRAS skabt et nutidigt boligprojekt, som udfordrer den måde man gennem de seneste årtier har tænkt bolig på. Vores måde at bo på er under hastig forandring med et øget fokus på bæredygtighed og fællesskaber,” udtaler Kristian Møller Petersen, projektudviklingschef i Skanska.

Fællesskab og delefaciliteter

Den mangfoldige boligkarré er skabt med fokus på genbrug i selve byggeriet samt i brugsfasen mellem de kommende beboere via bl.a. byttestationer og nyttehaver i fællesgården.

”Deleøkonomi, fællesskab og klimaet er alle vigtige parametre hos nutidens boligsøgere, og projektet vil indbyde til netop dette,” siger Lene Folder, markedschef i Årstiderne Arkitekter.

I stueetagen vil der være kontorarbejdspladser til brug for ejendommens beboere, som hermed tilbydes mulighed for gode hjemmearbejdsforhold og et fællesskab på tværs i ejendommen. Gårdrummet vil fungere som et fælles rekreativt udeopholdsrum med legepladser, orangeri, læse-/lektiecafé, fælleslokale med køkken og planter der understøtter biodiversitet. Alt sammen for at højne fællesskabet.

Samtidig har projektet fokus på udvalgte FN verdensmål. Der vil i projektet blive benyttet genbrugsmaterialer, bl.a. vil facaderne indeholde genbrugstegl og altangangene vil delvist blive udført af træ. Der vil være fællesvaskeri for at undgå individuelle vaskesøjler og dermed forbedre indeklimaet og på en rationel måde kunne arbejde med genbrug af regnvand.

Boligkarréens lejligheder vil i gennemsnit have en størrelse på 75 kvm og kommer til at spænde over to, tre, og fire værelser. Byggeriet går i gang i næste måned, og indflytningen forventes at blive gennemført i fjerde kvartal 2023.

 

Arkitekt:                                     Årstiderne Arkitekter

Styringsentreprenør:               KPC København A/S

Rådgiver:                                   NIRAS