april 2019

Årstiderne Arkitekter får ny afdeling for lysdesign og akustik

Årstiderne Arkitekter udvider med en samlet afdeling for lysdesign og akustik, som tæller mere end 40 specialister indenfor bl.a. dagslys, kunstig belysning samt rum- og bygningsakustik.

”Lys og akustik indgår som en væsentlig del af oplevelsen af bygninger og rum, og understøtter i høj grad rums funktioner og stemninger. Derfor er det nærliggende at styrke de muligheder, der ligger i et tæt samarbejde mellem arkitekterne, lysdesignerne og akustikere, og skabe et stærkt, samlet team som en del af integrationen med Sweco,” fortæller divisionsdirektør Torben Klausen.

Den nye afdeling har specialister siddende på kontorer i både Jylland og København.

“Som arkitekter er vi med i projekternes indledende faser, hvilket giver os mulighed for at bringe vores fagligheder tidligt ind i processen. Der er en generel tendens til, at rumakustik og lysdesign bliver en løsning, der tænkes ind sidst i projekterne. Ved at samle lysdesign og akustik i en ny afdeling har vi bedre mulighed for at tænke løsningerne med ind i de indledende designfaser. Dermed kan vi tilbyde vores kunder et produkt, der både design- og funktionsmæssigt er behageligt at være i,” fortæller Torben Klausen.

Det er ingeniør Morten Hell, som er ekspert i akustik, der bliver leder af den nye afdeling med mere end 40 specialister.

“Med en samlet afdeling kan vi naturligt trække på hinandens faglige ekspertiser og tænke lys- og akustikfagene ind tidligt i vores arkitektur. Det styrker udgangspunktet for projekterne og mulighederne for sammentænkning af løsninger – hvad enten det er nybyggeri, renovering eller transformation – som samlet kan skabe en endnu bedre oplevelse af arkitekturen,” fortæller Morten Hell.