Villa Dybensøvej

A modern villa situated by the lake

The main architectural concept of the building is a composition of two brick boxes with a concrete block on top. On both floors of the villa all rooms are arranged to get the best view of the lake. From the entrance one can enjoy a direct view to the lake through the double height hall.

All rooms on the ground floor are arranged in a composition in a way allowing them to be openly connected but still separated. The facades are clad in slender grey bricks, and the same bricks are used in the see-through fireplace that separates the hall from the dining room.

The dining room and the kitchen are separated by a covered terrace. A utility room connects the hall and the kitchen and is provided with an own entrance. The main living room on the other side of the hall also has its own covered terrace. Both terraces are protected from wind by transparent railings clad in sheets of glass.

The white plaster ceilings connect the inside space with the outdoor areas by continuing out under the terrace roof. The master bedroom has separate walk-in closets and a bathroom is snugly located behind the living room. From the hall a sculptural white spiral staircase leads to the first floor and a skylight is placed above it.

The facades of the first floor are clad with light grey concrete boards. The mahogany window frames and parts of the facades give a warm contrast to the concrete and brick facades. The windows of the first floor rooms provide a wide panoramic view across the lake. The facades are generally closed towards north and open with large windows towards the garden and lake to the south.

Category
Housing
Location
Copenhagen | Denmark
Developer
Private
Status
Completed, 2017
Size
373 m2