BDO

An informal environment with new working areas for the employees

With a consistent colour selection, calm lighting and soft fabrics, Årstiderne Arkitekter has redesigned the existing office interior for the Danish accountancy firm, BDO, in Copenhagen.

Creating an informal atmosphere and new alternatives to the employees’ permanent work stations the new interior design supports cooperation and knowledge sharing across the organization.

The vision for the new interior design at BDO was to transform the existing office spaces into a more informal working environment with new working areas for the employees.

The concept and interior design is based on a thorough range of colours, natural materials, soft fabrics and calm lighting which create an inviting, warm and cosy atmosphere. Furthermore, different common areas with lounges, kitchenettes, project rooms and meeting rooms have been created.

“The new facilities incite meetings and cooperation, and work as alternatives to the more permanent work stations at BDO. We have designed different areas and accommodations that allow the employees to change the setting if they need some quietude or to meet with colleagues in groups.”
Mette Gravergaard, architect

The inspiration for the interior design is taken from BDO’s location near the water, where blue colour tones are drawn into the interior on walls, carpets and furniture claddings. The blue tones are matched by brown and pink shades and cognac leather on selected furniture.

The interior is complemented by elements of nature oak on cabinet walls and kitchenettes, and in the lounge areas there are slatted walls in natural wood which, in addition to their aesthetic qualities, have an acoustic control function. In the reception area guests and employees meet a specially designed counter, designed by Årstiderne Arkitekter. The counter is formed based on wishes from the receptionists and has afterwards been built by a cabinet maker.

Category
Spaceplanning and Interior Design
Location
Copenhagen | Denmark
Developer
BDO
Status
Completed, 2017
Size
3.700 m2

The inspiration for the interior design is taken from BDO’s location near the water, where blue colour tones are drawn into the interior on walls, carpets and furniture claddings. The blue tones are matched by brown and pink shades and cognac leather on selected furniture.

The interior is complemented by elements of nature oak on cabinet walls and kitchenettes, and in the lounge areas there are slatted walls in natural wood which, in addition to their aesthetic qualities, have an acoustic control function. In the reception area guests and employees meet a specially designed counter, designed by Årstiderne Arkitekter. The counter is formed based on wishes from the receptionists and has afterwards been built by a cabinet maker.