Villa Vakker

Forvandlingen af en klassisk 60’er villa

Villa Vakker er et eksempel på, hvordan man kan genoplive og udvide bygninger, og renovere med respekt for den oprindelige arkitektur ved at understrege de bedste kvaliteter i det eksisterende hus.

Villa Vakker er oprindeligt bygget i 1963, og designet af arkitektparret Nils Andersen og Salli Besiakov. Huset er formet som en hestesko, der er bygget ind i områdets skrånende terræn. Husets form omslutter en mindre gårdhave, som er inspireret af japansk havearkitektur, og som udvider sig til en forhøjet betonterrasse med udsigt over haven. Store vinduer fra gulv til loft skaber gennemsigtighed omkring gårdspladsen, og forbinder visuelt indretningen af huset med de omkringliggende uderum.

Villaens oprindelige facadearkitektur er respekteret i renoveringen af huset, og er forbedret med nye store vinduer. Derudover er en ny garage i samme type mursten som villaen blevet tilføjet.

Indretningen af Villa Vakker har gennemgået en total forandring, hvor to parallelle synslinjer er etableret langs de ydre vægge – et greb, som skaber et åbent rum med udsigt over haven.

En gennemgående pejs deler gangen fra køkken og spisestue med et oplyst rum, der byder gæsterne velkommen til huset. Trappen til husets kælder løber langs en støbt betonvæg, som skaber en rustik kontrast til det ellers lyse interiør. Den støbte beton bruges også i huset udvendigt omkring de nye terrasser, og står i skarp kontrast til facadens kobberdetaljer og de mørkebrune sten.

Kategori
Boliger
Lokation
København | Danmark
Bygherre
Privat
Status
Realiseret, 2014
Areal
307 m2