Villa Dybensøvej

En villa indrettet med optimale udsigtsforhold over Dybensø

Villa Dybensøvej er smukt beliggende på toppen af en bakke skrånende mod søen og omgivet af gamle fyrtræer.

Bygningens vigtigste arkitektoniske koncept er en sammensætning af to murstenskasser med en betonblok på toppen. På begge villaens etager er alle værelser indrettet for at få den bedste udsigtsforhold over søen.

Fra indgangen til huset man kan nyde den direkte udsigt til søen gennem et dobbelthøjt rum. Alle værelser i stueetagen er indrettet på en måde, som gør det muligt at lade dem være åbent forbundne, men stadig adskilt.

Facaderne er klædt i slanke grå mursten, og de samme mursten er brugt i den gennemsigtige pejs, der adskiller entreen fra spisestuen. Spisestuen og køkkenet er adskilt af en overdækket terrasse, mens et bryggers med egen indgang forbinder entreen med køkkenet. Den største stue på den anden side af entreen har også egen overdækket terrasse. Begge terrasser er beskyttet mod vind med gennemsigtige rækværk klædt i glasplader.

De hvide gipslofter forbinder husets indre med udendørsarealerne ved at fortsætte ud under terrasseloftet.  Husets store soveværelse har separate walk-in skabe og et tilhørende badeværelse. Fra entreen fører en skulpturel hvid vindeltrappe op til første sal – herover er placeret et overlysvindue som fint isenesætter trappens skulpturelle form.

Vinduesrammerne af mahogni giver en varm kontrast til husets beton- og murstenfacader. Vinduerne i stueetagen giver husets ejere en bred panoramaudsigt over søen og haven mod syd, men facaderne mod nord er holdt mere lukket.

Kategori
Boliger
Lokation
København | Danmark
Bygherre
Privat
Status
Realiseret, 2017
Areal
373 m2