Trekanthuset

Et moderne og transparent kontorhus

Med sin placering på kanten af Herning centrum er Trekanthuset placeret i kontrastfulde omgivelser.

Bygningen kiler sig ind imellem parken og banegårdens banelegemer, hvoraf bygningens trekantede form er fremkommet. Taget er ligeledes trianguleret for at understøtte formen, men samtidig er taget også blikfang, når man ankommer ind til Herning by fra motorvejen.

Bygningens stueplan er transparent, således at bygningen inviterer besøgende ind i bygningen. Ovenover er der placeret et teglvolumen, som syner svævende på grund af stueplanens åbenhed. I volumens facade er der arbejdet med teglstenen, som er placeret på højkant, hvor der er høje vinduespartier, der understreger de vertikale linjer. Som kontrast er der arbejdet med vandret placeret teglsten, og dette er med til at give volumen detaljerigdom.

Bygningens trekantede form er ligeledes synlig i bygningens disponering. Arbejdspladserne er placeret ud imod vinduespartierne, hvor der er godt arbejdslys.

I midten af bygningen er alle de sekundære funktioner placeret, såsom kopi, teknik, trappe, møderum etc. Kernen i midten er trekantet og understreger yderligere den trekantede ydre form.

Førhen havde Herning Kommunes Beskæftigelsescenter hjemsted i nabobygningen og yderligere afdelinger spredt ud over Herning by. Herning Kommunes ønske var, at samle alle funktioner i et campus, så der kom en glidende overgang for borgerne fra den ene afdeling til den anden.

Kategori
Erhverv
Lokation
Herning | Danmark
Bygherre
Jacobsen Group ApS
Status
Realiseret, 2014
Areal
3.450 m²