Tønder Sport- og Fritidscenter

En ombygning som knytter centrets haller og faciliteter sammen

Ombygningen og udvidelsen af Tønder Sport- & Fritidscenter er resultatet af en intensiv brugerproces med hallens bestyrelse, driftsfolk, kommunen samt Tønder Gymnasium som er faste brugere af hallen.

Vores vision har været at skabe sammenhæng i det eksisterende center, og med et enkelt hovedgreb knytte alle centrets mange haller og faciliteter sammen.

Selve udvidelsen består af et centralt torv, en ny hal samt en ny fleksibel bevægelsessal med særlig henblik på gymnasiets undervisningsformer. Torvets vigtighed understreges i det røde gulv, samt ved den ekstra rumhøjde. Dette er med til at skabe lyse og imødekommende fællesfaciliteter midt i de mange idrætsmuligheder.

Vi har haft fokus på at det nye fælles torv skal repræsentere centrets mange tilbud, og at der således fra torvet er synlighed til de daglige aktiviteter og til de mange idrætsstævner, der afholdes i centret. Den røde akse er derfor underopdelt i zoner med hver deres tema, som undervejs forholder sig til de omkringliggende aktiviteter.

Ved indgangen indrettes en ”Informations- og cafézone” med rum for nye sociale fællesskaber, mens der centralt på aksen indrettes en ”Flexzone” med mødelokaler, klubfaciliteter samt den nye bevægelses-sal. Aksen afsluttes med en ”pulszone” for opvarmning og udstrækning, i relation til tre af centrets haller. Her er rumskabende elementer som ribber, boksebolde og et trappeplateau til pulstræning, og midt i aksen er tre 25 m løbebaner hvor konkurrencegenet bliver sat på prøve.

Kategori
Undervisning og Fritid
Lokation
Tønder | Danmark
Bygherre
Tønder Kommune | Tønder Sport og FritidsCenter | Tønder Gymnasium
Status
Realiseret, 2015