Thors Have

Moderne tæt-lav bebyggelse som fortolker den klassiske murstensvilla

Thors Have i Silkeborg består af 31 dobbelthuse, og er et godt eksempel på , hvordan det klassiske villakvarters kvaliteter kan kombineres med et markant og moderne formsprog.

Arkitekturen i Thors Have lægger sig arkitektonisk  i forlængelse af områdets eksisterende boligbebyggelse, der består af villaer fra 30érne og 40’erne, hvoraf mange har høj arkitektonisk værdi. De nye dobbelthuse viderefører skala, rytme og orientering fra den eksisterende bebyggelse, og opføres i teglbeklædning på både facader og tag. Ved at anvende tegl som beklædningsmateriale dannes en naturlig reference til den eksisterende bebyggelse, og samtidig tillader teglen et enkelt og moderne formsprog.

Bebyggelsens dobbelthuse er karakteriseret af en vertikal deling, så boligerne tilføres rumlig værdi, og begge boliger  i det enkelte dobbelthus får egen indgang og direkte udgang til haven. Rækkehusene refererer via orientering og skala til den lave del af det tilgrænsende Marienlund plejecenter, hvorved der opnås en nænsom integrering af bebyggelsen i området.

Thors Have indskriver sig i en moderne tæt-lav bebyggelse, og giver et gennemarbejdet bud på, hvordan områdets stærke kvaliteter kan gentænkes i en tid med ændrede krav og tendenser, idet bebyggelsen markerer sig med et markant og moderne formsprog.

Konkurrencen om den nye boligbebyggelse i det attraktive område ved Lyngsø og Kobskov vandt vi sammen med PLH Holding Aps. og Henning Mortensen i 2016.

Kategori
Boliger
Lokation
Silkeborg | Danmark
Bygherre
PLH Holding Aps | Henning Mortensen A/S
Status
Igangværende