The Audo

Harmonisk transformation med åben fremtoning

Den røde hjørneejendom fra 1918 i Nordhavnen, som oprindeligt har huset Det Russiske Handelskompagni, har gennemgået en omfattende transformation. Bygningen huser nu The Audo – et samlet hovedsæde for det danske designbrand Menu med showroom, kontorer, restaurant og et mindre hotel på toppen med 10 hotelværelser.

Transformationen af den røde hjørneejendom i Nordhavnen har til formål at skabe et harmonisk og enkelt arkitektonisk udtryk, der understøtter behovene fra Menus multifunktionelle designhovedsæde.

Facaden er transformeret med afsæt i bygningens originale udtryk og linjer, mens husets indre er transformeret til et åbent, højloftet og indbydende miljø, der understøtter Menus vision om en stærk samarbejdskultur i huset.

Den historiske bygning har tidligere virket afskærmet fra den nære kontekst i kraft af højtliggende vinduer og små adgangsforhold. Vinduerne er i dag sænket og forstørret i respekt for husets arkitektur, og dermed åbnet op mod omgivelserne. Husets indre er karakteriseret af det øgede dagslys, og fremstår både lysere og i bedre kontakt med miljøet i Århusgadekvarteret. Dele af stueetagen er af samme årsag sænket til gadeplan, hvor ejendommens smukke showroom er placeret. Herfra er der adgang til cafeen, som ligger hævet en halv etage over showroomet. Derudover giver en central hovedtrappe husets gæster adgang til kontormiljø og mødefaciliteter på 1. sal. Øverst i ejendommen – under taget – er 10 smukke hotelværelser, der med fritliggende bjælker og en varm farve- og materialeholdning giver gæsterne en oplevelse af ro og hjemlighed.

Kategori
Transformation og Renovering
Lokation
København | Danmark
Bygherre
NREP
Areal
1700 m2
Status
Realiseret, 2019
Samarbejdspartnere
Stender Enterprise | HV Projekt | Acting | Niras | NORM Architects | By og Havn

Årstiderne Arkitekter har stået for transformationen af bygningen, mens showroom, café, kontor og hotelværelser er indrettet og designet af NORM Architects.