Teglholmen

Fra nedslidt havnemiljø til moderne byområde mellem indre København og vandet

Københavns Sydhavn transformeres i disse år til et moderne og attraktivt byområde. Vi bidrager til urbaniseringen af området med karréen Teglhusene.

Teglhusene indeholder en variation af boliger; fra 1 plans ejerlejligheder, penthouselejligheder og duplex-lejligheder til 2 etagers rækkehuse mod vandet. I alt 104 attraktive boliger i en bolig-karré på 11.800 m². Området er karakteriseret ved kanaler, der opdeler området i en række øer med boligkarréer, og øerne forbindes af sti- og vejbroer.

Teglhusene danner ramme om et levende miljø, der opfordrer til aktivitet og fællesskab i det store, landskabelige gårdrum, som karreens beboere er fælles om. Boligerne tilbyder fleksibilitet i planløsning og indretning, med mulighed for tilvalg af værelser, og boligerne har gode, gennemlyste opholdsarealer, der tilgodeser mange beboergrupper. Karréen varierer i højde og udtryk, og facaderne er arkitektonisk bearbejdet med en vertikal opdeling, så skalaen brydes ned i mindre enheder.

Teglholmen rummer stor herlighedsværdi i kraft af beliggenheden ved vandet. Området har et tydeligt grønt islæt, og der er en klar opdeling mellem private udendørs gårdarealer og offentlige byrum i form af grønne kiler og promenader langs vandet.

Kategori
Boliger
Lokation
København S | Danmark
Bygherre
Arkitektgruppen A/S
Status
Realiseret, 2016
Areal
11.800 m2