Køge Kyst - Taghaver

Frodige og grønne taghaver for offentligheden i det centrale Køge

Som en del af byudviklingsprojektet Køge Kyst, har vi blandt andet stået for indretning og projektering af tre offentlige taghaver.

Taghaverne fremstår grønne og frodige – også fra gadeplan, og kan med hver sin karakter tilbyde brugerne forskellige oplevelser i form af en varieret beplantning og differentierede aktiviteter.
Skovhaven fremstår meget grøn og organisk med sine skovplantninger og bakkeforløb mens aktivitets- og legehaven tilbyder elementer til motion, leg og bevægelse. Alle taghaver har offentlig adgang både fra tilstødende bygninger og fra terræn.

Da taghaverne etableres ovenpå bygninger, er der særlige krav til driften, ligesom der er en naturlig begrænsning i forbindelse med valg af beplantning, både hvad angår vægt og voksekrav. Derfor har vi haft fokus på at vælge en beplantning, som er mindre vandkrævende, og som er robuste over for svingende vind- og temperaturforhold, ligesom vi har prioriteret en beplantning, som tåler et lavt plejeniveau – dette i samråd med Køge Kommune, som skal varetage den fremtidige drift.

Indretning og valg af planter mv. er således udført så drifts-niveauet er tilpasset Køge Kommunes krav.

Kategori
Landskab
Lokation
Køge | Danmark
Bygherre
Projektselskabet Køge Centrum P/S
Status
Realiseret, 2016