Strandtårnet

Et boligtårn med referencer til områdets industrielle bygninger

Med sin unikke placering direkte ved Amager Strandvej tilbyder Strandtårnet med sine 14 etager en fantastisk udsigt over Øresund og Strandparken.

Byggeriet er inspireret af hele Amager Strandpark, hvor nyt byggeri blander sig med ældre, industrielle bygninger. Strandtårnet er således bygget med murstensbånd, der refererer til de blivende industribygningers betonkonstruktioner i området.

Der er placeret to lejligheder på hver etage, så boligerne får maksimal udsigt. Alle lejlighederne er gennemlyste med store vinduespartier, haver og altaner mod syd og vest.

Tårnet er ikke kvadratisk, men er i stedet gjort smallere mod gaden, for at fremstå mere harmonisk og visuelt let mod gadeplan. Tårnet opnår dermed, trods den tungere murstenskonstruktion, som en spinkel geometri.

Årstiderne Arkitekter har designet pladsen foran tårnet med et fleksibelt og aktivt byrum. Beplantningen refererer til mødet mellem by og strand, som er karakteristisk for området. Under huset er der en stor parkerings-kælder for beboerne i Strandtårnet og de omkringliggende rækkehuse.

Kategori
Boliger
Lokation
København S | Danmark
Status
Realiseret, 2015
Areal
3.900 m2