Store Torv i Thisted

Omdannelse af byens centrale plads

Store Torv er det naturlige samlingspunkt for Thisteds byliv, der udspiller sig omkring et sammenhængende trappeanlæg med opholdsmuligheder og indbygget vandtrappe.

Store Torv er Thisteds centrale plads, og efter renoveringen er skabt en smuk og værdig ramme for de omkringliggende bygninger, – først og fremmest det gamle Rådhus, Thisted Kirke, Thisted Museum samt det nye J. P. Jacobsen Center.

Belægningen er udført i rødlig og gyldenbrun granit, og afgrænset af en bort af støbejern. Ved overgangen fra Store Torv til Kirkegårdshaven udnyttes den givne niveauforskel til et trappeanlæg med varierede opholdsmuligheder. Heri er indbygget en vandtrappe, der skaber et naturligt samlingspunkt, og – har det allerede vist sig – magnetisk tiltrækning på børn og barnlige sjæle.

Sideløbende med omlægningen af Store Torv er J. P. Jacobsens Plads renoveret, som kvalitativ ramme om det bevarede J. P. Jacobsens hus og fødested. Digtet ”Irmelin Rose” er her nedfældet i støbejernsbånd, som reference til forfatterens værker.

Kategori
Landskab
Lokation
Thisted | Danmark
Bygherre
Thisted Kommune
Status
Realiseret