Sørestranda Skole

En moderne skole beliggende mellem de norske fjorde og fjelde

Sørestranda Skole er en norsk folkeskole beliggende i naturskønne omgivelser med plads til omkring 180 elever.

Skolens volumenopbygningen refererer til den landskabelige kontekst med skoven, landskabet og udsigten og definerer med sin form tre forskellige uderum med distinkte kvaliteter. Taget giver bygningen en karakteristisk form, der spiller op imod omgivelserne med et dynamisk udtryk. Facaden er beklædt med miljøvenligt fyrretræ, som står i kontrast til farvede glaspartier, der skaber identitet og giver bygningen et legende udtryk.

Skolen har tre indgange og gymnastiksal med aula. Skolens læringsområder er placeret på bygningens 1. etage med grupperum, garderobe og SFO. Specialrum, lærerarbejdspladser og administration er placeret på bygningens 2. etage.

Centrale funktioner som bibliotek, musik, gymnastiksal og kiosk er knyttet til denne og aktiverer rummet. Hovedvestibulens andet niveau vedrører særlige specialklasser, mødelokaler og administrativ plads til bygningens hjerte. Specialværelserne er fleksible og let tilgængelige og placeret i forhold til deres funktioner og behov.

Kategori
Undervisning og Fritid
Lokation
Ikornnes | Sykkylven Kommune | Norge
Bygherre
Sykkylven Kommune
Status
Realiseret, 2012
Areal
3.450 m²
Samarbejdspartnere
In’By Landskabsarkitekter | COWI