Sirius Advokater

Et uformelt kontormiljø, der understøtter kultur og arbejdsgange

På Københavns havnekaj nær Langelinie har den danske virksomhed Sirius Advokater fået nye rammer om hverdagen i et tidligere pakhus, som i dag er omdannet til kontor, og som med en transparent og uformel indretning understøtter virksomhedens kultur og arbejdsgange.

Visionen for indretningen af Sirius Advokater var, på baggrund af ønsker fra ledelse og medarbejdere, at skabe en uformel, indbydende og stemningsfyldt ramme, hvor klienter kan modtages i et professionelt miljø, hvor de føler sig trygge og godt tilpas.

Indrettet efter advokaters hverdag og behov
Advokaters arbejde kræver ofte diskretion og privathed, og derfor har det været centralt i disponeringen af kontoret, at alle medarbejdere har enkeltmandskontorer, og desuden er en række mødelokaler indrettet særligt til fx mediation og forhandlinger mellem klienter. Samtidig har fokus være på at designe et miljø med en transparent karakter, så der skabes liv på kontoret, og som kombineret med åbne, uformelle mødesteder skal invitere til dialog og vidensdeling mellem medarbejderne – en vigtig kultur hos Sirius Advokater, som indretningen nu understøtter.

”De ønsker og behov, som Sirius Advokater havde givet udtryk for, blev løst ved at afskærme både enkeltmandskontorer og mødelokaler med store, opsprossede glaspartier – på den måde sikres privathed samtidig med, at medarbejdere og besøgende altid kan fornemme mennesker og liv på kontoret. Glaspartierne, som kan afskærmes ved hjælp af tunge gardiner, sikrer også gennemlyste rum, smukke skyggeeffekter og går arkitektonisk i tråd med pakhusets industrielle stil.”
Mette Gravergaard, kreativ leder for Spaceplanning og Indretning

Indretningen af Sirius Advokater består af et back-office forbeholdt medarbejdernes faciliteter og kontorer samt et mere tilgængeligt front-office med mødecenter, reception, loungeområde – hvor gæster kan forberede sig før og efter møder – og en åben medarbejderrestaurant, som også anvendes til bl.a. fyraftensmøder, undervisning og kundeevents.

Kategori
Space planning og Indretning
Lokation
København | Danmark
Bygherre
Sirius Arkitekter
Status
Realiseret, 2018

En stemningsfyldt indretning, som finder tilbage til pakhusets sjæl
I indretningen af kontoret, som fordeler sig over to etager, er der arbejdet målrettet på at bibeholde pakhusets historie og industrielle arkitektur med fx synlige installationer i loftet, elementer i støbejern og husets originale plankegulve i fyrretræ, som er mere end 100 år gamle, og som går igen gennem mange af kontorets rum.

Indretningskonceptet for Sirius Advokater er karakteriseret af en levende og taktil kombination af dybe jordfarver, kølige farvenuancer og ædle materialer som bomuld, uld, bambus og velour, der sammen med store planter skaber varme i indretningen. Samtidig er lysdesignet i rummene brugt aktivt til at skabe forskellige skyggeeffekter og stemninger i kontorets forskellige arbejds- og opholdszoner. Eksempelvis pryder en stor lysinstallation, som er specialdesignet i samarbejde med Vibeke Fonnesberg Schmidt, hele ankomst- og receptionsområdet.

Kontorets møbler er en kombination af genbrugsmøbler fra Sirius Advokaters eksisterende kontor, som kombineret med nye møbler skaber et nyt og anderledes udtryk. Derudover er en stor del af kontorets inventar – bl.a. receptionsskranke, højborde og mobile serveringsskranker – specialdesignet af Årstiderne Arkitekter.

Spaceplanning og Indretning har også designet et nyt bomærke for Sirius Advokater, der trækker tydelige referencer til brandets stjerneformede logo, og som går igen som et genkendeligt grafisk element på vægge og glaspartier i hele indretningen.