Ravnsborgvej

Det største almene passivhus-projekt i Norden

Byggeriet på Ravnsborgvej er resultat af et samarbejde mellem en række aktører i den danske byggebranchen, der gik sammen og beviste, at Danmark er i front, når det kommer til energivenligt byggeri.

Resultatet blev et byggeri i den sydlige del af Køge med 126 almennyttige boliger som passivhuse. Bebyggelsen er disponeret på tre grundstykker, med i alt ni punkthuse på hhv. tre og fire etager.

Meningen med et passivhus er at man reducerer energiforbruget mest muligt via en række ”passive” tiltag, dvs. en højisoleret klimaskærm og balanceret mekanisk ventilation.

Bygningerne indeholder hver ca. 14 boliger, fordelt på to, tre og fireværelses lejligheder. Hver bolig har altan eller terrasse/have. Der er kælder under en del af hver bygning, der rummer tekniske anlæg og pulterrum.  Hvert punkthus er opdelt i to bygningskroppe, som forbindes af et fælles trappe-/elevatorhus, der giver adgang til fælles tagterrasser for alle beboere.

Byggeriet fremstår med murede facader i gule teglsten og kontrasteres af trappehusenes sorte skiferbeklædning. Altanerne er stålkonstruktioner med trægulve, og værn i stål og glas. På øst- og vestfacader monteres automatisk bevægelig solafskærmning foran alle glaspartier. Alle toiletkerner er præfabrikerede.

Kategori
Almene boliger | Sundhed
Lokation
Køge | Danmark
Bygherre
Køge Boligselskab
Status
Realiseret
Areal
12.000 m2