Promenadebyen

Mellem Odense by og havn ligger Promenadebyen

Promenadebyen er beliggende mellem Odense C, Åløkkeskoven og den nye, rekreative havn, og projektet udgør således skæringslinjen mellem by og havn, og giver Odense et arkitektonisk, markant ansigt mod vandet.

Vi har tegnet tre boligblokke, samt hele masterplanen for Promenadebyen, der transformerer det tidligere rå havneområde til en rekreativ bydel. Bebyggelses-planen griber fat i de nære omgivelser og skaber i tæt samspil en ny bydel; et eksklusivt og levende boligområde i hjertet af Odense.

Hovedtrækket i planen for bebyggelsen er to bebyggelsesstrenge: Promenadehusene i nord udgør Odense Centrums egentlige møde med de nye havnearealer og vandet, og en lavere bebyggelse afslutter planen mod syd.

Det dynamiske byrum, der opstår mellem de to bebyggelses-strenge, åbner sig mod Ålykkeskoven, og trækker dens grønne rekreative arealer ind i bebyggelsen. Bebyggelsen varierer i tæthed, intensitet og skala, fra en seks etagers åben struktur i vest til en mere intens 10 etagers bebyggelse mod øst. Den varierede bebyggelses sigte er at etablere kontakt mellem Odense C og havnen med både rekreative aktiviteter, transport og industri.

Kategori
Boliger
Lokation
Odense | Danmark
Bygherre
Odense Havn
Status
Realiseret, 2011