Postgaarden

 

 

Postgården gennemgik en imponerende transformation, og ejendommen fremstår nu i al sin imponerende pragt som en indbydende kombination af forretninger og kontorer.

Det historiske bygningskompleks var Danmarks første fodpostkontor, hovedtelegrafstation og telefoncentral, og blev senere posthus, postboks, postadministration og Post og Telegrafmuseum. Komplekset består af 10 forskellige bygninger med forskellige historier, konstruktion og arkitektur, og hver bygning er renoveret med dyb respekt for de iboende kvaliteter og med tanke på fremtidig anvendelse.
Den ældste del af bygningskomplekset fra 1729 er fredet, og her er der foretaget en særlig nænsom bearbejdning af facade og interiør, i respekt for fredningsværdierne.

Mod Købmagergade, Løvstræde og Valkendorfsgade har en række butikker fået plads i stueplan, og facaderne er åbnet med store butiksvinduer ind mod de elegante, højloftede lokaler. Som den første butik i Postgården åbnede Fritz Hansen i sommeren 2016.

Kontorlejemålene, der befinder sig centralt på bygningernes etager, er løbende blevet taget i brug fra slutningen af 2016.

I den bagerste del af ejendommen, overbygningen over gården fra 1970, har IT virksomheden Unity til huse. Her har det været oplagt for os at understøtte bygningens industrielle karakter; at sætte det rå op mod det forfinede og understrege mødet mellem de klassicistiske og ny klassicistiske forhuse.

I den forreste del af ejendommen, herunder den ældste del af postgården fra 1729, har rejsesitet Momondo kontor på 1.-3.sal. Her er indgreb foretaget mere diskret og underordner sig de klassicistiske rammer med mange fine detaljer.

På de øverste etager i den tilbagetrukne midterste del af ejendommen fra 1920’erne og 80’erne har Fredericia Furniture åbnet et eksklusivt showroom med et fantastisk himmellys. Den før statelige ”Inter-urbansal” hvor telefoni til og fra hovedstaden og udlandsopkald blev omstillet indtil begyndelsen af 70’erne, er blevet tilbageført fra mørklagte udstillingsrum til tidligere statelighed, og sidelokalerne har fået vinduerne bygget om til franske altaner, med en spektakulær udsigt over byens tage.

Ejendommens begrænsede ude-arealer har fået en diskret bearbejdning og er blevet tredoblet i areal, med etablering af nye, attraktive tagterrasser på tagfladerne i forbindelse med samtlige kontorlejemål.

Gårdrummet, hvorfra posten tidligere blev kørt ud, og som desuden blev landskendt i forbindelse med det tragiske Blekingegadebande-røveri, er blevet istandsat og trimmet, og i tæt dialog med bygningsmyndighed er parkeringsarealerne optimeret og der er udarbejdet en samlet løsning for vare- og affaldshåndtering i hele ejendommen.

Hvor ejendommen ikke er fredet, er stueetagen sænket mod gadeside fra mezzaninhøjde til gadeplan for at skabe en bedre og mere umiddelbar forbindelse, og vinduerne er gjort større i de nye butikker.
Bygningshistorien er fastholdt i den øverste del af vinduerne, der er udført som stilhistorisk korrekte vinduer, med samme højde og sprosser som de oprindelige, smukke mezzaninvinduer.

Mod Valkendorfsgade, i den fredede del af ejendommen, er der etableret et nyt indgangsparti i forbindelse med butikslejemål, hvilket årstiderne Arkitekter opnåede tilladelse til hos fredningsmyndigheden, da der i forrige århundrede havde været indgang samme sted. Mod Løvstræde er der etableret hovedindgang for kontorlejemål i den eksisterende opgang, og der er tilføjet en ny glaselevator, der er blevet indpasset i den eksisterende trappeopgang.

Årstiderne Arkitekter har i opgaven for PFA Ejendomme været på projektet fra starten og varetaget arkitektrådgivning fra idéudviklingen af ejendommen og dialog med myndigheder og fredningsmyndighed, til udarbejdelse af detaljeret projekt, opfølgning med udførende og tilsyn frem til ibrugtagning.

Endvidere har Årstiderne Arkitekter varetaget indretning af alle kontorlejemål, fra disponering af lejemål til valg af materialer i overflader, møbler, belysning og farvesætning. Vi har bistået med forslag til opdeling og udformning af butikslejemål i hele ejendommen, og bistår de nuværende og kommende lejere og lejerrådgivere med opfølgning, indretning og særlige forhold omkring den karakterfulde, fredede ejendom.

Detaljer

Kategori

Transformation & Retail

Adresse

Købmagergade 33-37, København K

Bygherre

PFA Ejendomme

Byggeår

2015 - 2017

Areal

15.600 m²

Google maps

Menneskerne bag

Til hvert projekt sætter vi et hold af medarbejdere, der tilsammen har kompetencerne til at løse opgaven. Det kan være arkitekter, space-plannere, byggeøkonomer eller medarbejdere fra byplan og landskab, der sammen løser projektets udfordringer og får løftet projektet op på et niveau, der fuldt ud matcher ambitioner og visioner. Nogle projekter er mere komplekse end andre, og byder på uforudsete udfordringer undervejs. Det er ofte disse projekter, vi ender med at være mest stolte af, når de er lykkedes.

 • Anders Vedel Rieper
  Anders Vedel Rieper
  Kreativ leder / Arkitekt MAA
  Tel. +45 7024 2128
  Mob. +45 2054 9715
  ari@aarstiderne.dk
 • Mikkel Westfall
  Mikkel Westfall
  Kreativ direktør / Partner / Arkitekt MAA, MDD
  Tel. +45 7024 2107
  Mob. +45 2338 7158
  mw@aarstiderne.dk

Dokumentation

Relaterede cases

JYSK Park

JYSK Park

Visionen for JYSK Park var at skabe et superfunktionelt stadion, der tilfører SIF, Silkeborg og hele omegnen et nyt, stærkt image og ikonisk vartegn.

læs mere
Grønttorvet

Grønttorvet

I hjertet af Valby er en ny, frodig bydel hastigt ved at tage form.

læs mere
Køge Kyst

Køge Kyst

Et byudviklingsprojekt mellem den gamle by og havnen.

læs mere