P-hus Kolding Sygehus

Nyt parkeringshus til Kolding Sygehus, som indgår i en ny masterplan for hele bygningskomplekset

Parkeringshuset placeres ved den nye hovedadgangsvej fra Skovvangen ind til Kolding Sygehus.

Placeringen er i overgangen mellem skovbrynet, der omkranser sygehuset, og langs en visuel akse op til den nye hovedindgang, hvorfra der er adgang op til nyt sengeafsnit.

Materialeholdningen tager afsæt i det nye sengeafsnits aluminiumsfacader, og formmæssigt bearbejdes disse med en bladstruktur, der refererer til træerne i skovbrynet. Parkeringshuset er opbygget som efter split-level princippet, der sikrer en effektiv afvikling af trafikken og minimerer pladsen til færdselsveje inde i bygningen.

Parkeringshuset var blandt de nominerede til Kolding arkitekturpris 2015 i kategorien ”Borgernes Favoritter”.

Kategori
Erhverv
Lokation
Kolding | Danmark
Bygherre
Region Danmark
Status
Realiseret, 2015