Nakskov Svømmehal

Et svømmecenter for flere brugergrupper med faciliteter til leg, bevægelse, motion og idræt

Vi var i tæt dialog med brugergrupper, driftsfolk og kommunale politikere om det nye svømmecenter i Nakskov.

Visionen har været at skabe et nyt svømmecenter, hvor flere brugergrupper kan være aktive på samme tid og med faciliteter til både leg, bevægelse, motion og idræt. Vi har derfor haft fokus på, at disponere arealerne så de forskellige brugere ikke er til gene for hinanden. Derfor er bassinrummets udformning med varierende rumhøjder, der følger aktivitetsniveau og bassinfunktion. På den måde er arkitekturen med til at præge brugernes adfærd.

I rummets midte er alle aktivitetselementer samlet. De legende elementer er med til at opdele det sammenhængede rum i mindre zoner, og danner overgangen mellem børneleg i familierne og idrætslivet i svømmeforeningen. Svømmecentret er bygget sammen med Nakskov Idrætscenter og det eksisterende varmtvandsbassin.

Erfaringsmæssige dagslysudfordringer i varmtvandsbassinet, har været arkitektoniske designparametre i udformningen af svømmecentret. Derfor er der lagt vægt på, at bassinrummet får dagslys fra alle fire verdenshjørner gennem både højt- og lavt placerede vinduespartier. Der, hvor sollyset er særligt generende, er det højtsiddende glas matteret, mens der ved de lavt placerede vinduer er integreret tilplantede gårdrum, der tilfører strejf af natur og afskærmer for sol og direkte indkig.

Et gårdrum er placeret i overgangen mellem omklædning og svømmebadsrum. Det indeliggende atrium tilfører dagslys til omklædningsrummene, så de fremstår lyse og imødekommende for de mange brugergrupper i Nakskov Svømmecenter.

Kategori
Undervisning og Fritid
Lokation
Nakskov | Danmark
Bygherre
Lolland Kommune
Status
Realiseret, 2014