Marienlund Plejecenter

Et demensvenligt byggeri med fokus på en hjemlig atmosfære

Marienlund Plejecenter er et nytænkende og fremtidssikret plejecenter opført med fokus på at skabe en hjemlig atmosfære for beboerne og en sund arbejdsplads for personalet.

Marienlund Plejecenter rummer 120 demensboliger – heraf 96 almindelige plejeboliger og 24 boliger for udviklingshæmmede. Målet med plejecenteret har været at kombinere det bedste fra den selvstændige bolig med plejecentrets tryghed og dermed skabe rammer for et godt hverdagsliv for beboerne. Eksempelvis er loftsliftene monteret, så de kun er synlige, når de bruges. På den måde føles boligen som et rigtigt hjem. Liftene kan samtidig køre mellem badeværelse og stue, og det gør arbejdsdagen lettere for medarbejderne.

Boligerne har fleksible vægge og køkkenmoduler, der gør det muligt at indrette og opdele boligen efter ønsker og behov. Et badeværelse på skinner gør det muligt at tilpasse toilet og håndvask efter den enkeltes behov.

Lyset i boligen kan styres, så det følger døgnets lysrytme. Dette giver blandt andet borgere med demens en roligere døgnrytme. Lyset kan justeres ved kald, og kan i kombination med bevægelsescensorer alarmere medarbejdere ved atypisk adfærd.

Marienlund er opført som et demensvenligt byggeri, og indretningen har fokus på farver, lysvalg og demenssikring. Boligerne har ID-lock på dørene for at øge borgernes tryghed. Marienlund har også oplevelsesrige udearealer, der er indrettet med opholdsrum, vinterhaver, sløjfe- og træningsstier, der indbyder til aktiviteter for borgere og besøgende.

For at skabe liv på tværs af huset er Marienlund indrettet med fire aktivitetsrum; et herreværelse, et sanserum, et velværerum med bad og et velværerum, der stimulerer mentale funktioner.

Kategori
Almene boliger | Sundhed
Lokation
Silkeborg | Danmark
Bygherre
Silkeborg Kommune
Status
Realiseret, 2017
Areal
12.710 m²