Langset Skole

En skole som understøtter byens fællesskab

Visionen var at skabe en ny skole, som kan danne rammerne for fællesskabet i byen Langset. Skolen er derfor mere end et læringsmiljø for elever og lærere - den har også en social værdi i byen, hvor byens borgere kan mødes og have et aktivt fritidsliv.

I maj 2010 vandt vi konkurrencen om en ny grundskole på Langset i Eidsvoll Kommune i Norge. Vi har i udarbejdelsen af byggeriet fokuseret på, at skolens disponering og struktur skal understøtte elevernes udvikling fra trin 1 til 7. Derfor er skolen udformet som en ”landsby”, med mindre ”bo-enheder”, der skaber identitet og genkendelighed for eleverne. Resultatet er en fleksibel og fremtidssikret skole, der kan tilpasses i forhold til ændringer i både læringspædagogik og elevantal.

Centralt ved skolens hovedindgang er en stor fælles amfi-trappe. Trappen er skolens samlingspunkt og udgangspunktet for alle former for aktivitet. Her kan man være sammen med sine klassekammerater i frikvarteret, have undervisning, øve kor og alle skolens elever kan samles.

Skolen rummer desuden en multihal og træningssale med fitness, samt tilhørende garderobefaciliteter.

Kategori
Undervisning og Fritid
Lokation
Langset | Norge
Bygherre
Eidsvoll Kommune
Areal
5.430 m2
Status
Realiseret, 2015