Kunstnerkarréen

Boliger tæt på byens liv, uddannelse og naturskønne omgivelser

Kunstnerkarréen er et boligområde med tæt-lav bebyggelse i Ørestad Syd, som er omgivet af Kalvebod Fælleds vidtstrakte natur.

Bebyggelsen består af mindre rækkehus-karréer, hvor hver karré henvender sig både mod områdets større landskabsrum og mod de mindre tværgader.

Bebyggelsen varierer i højden mellem 3 og 6 etager, og etageboligerne er funktionelt disponeret og tilpasset, så der sikres mest muligt sollys i de fælles udeopholdsarealer i bebyggelsens gårdrum. Rækkehusbebyggelsen rummer 4 typer rækkehuse af varierende bredde, hvilket giver et varieret udtryk. Overalt i bebyggelsen er der sørget for, at det enkelte volumen ikke skygger for naboen. Nogle af rækkehusene har tagterrasser mod syd i gården, og etageboligerne har adgang fra to større, flankerende gader.

Bygningshøjden i etageboligerne trapper gradvist ned mod den tilstødende rækkehusbebyggelse, og boligerne forskydes frem og tilbage fra facadelinjen for at bryde bebyggelsens skala ned og forstærke indtrykket af, at bebyggelsen består af mindre, individuelle volumener.

Kategori
Boliger
Lokation
Ørestad | København
Bygherre
KPC
Areal
9.100 m2
Status
Igangværende