Jyske Bank Fløj 7

Et centralt torv og knudepunkt for hovedsædets funktioner

Som forudsætning for og som en del af projektet med Jyske Banks hovedsæde er grundens gamle avisbygning flyttet og renoveret. Der blev der frigjort en plads som nu er det centrale torv i Fløj 7.

Årstiderne Arkitekter har gennem 12 år stået for renovering, udvidelser og nybyggeri af Jyske Bank, og byggeriet er en udvidelse af Jyske Banks hovedsæde i Silkeborg, der indeholder kontorarealer samt et stort atrium anvendt som handelsområde.

Torvet ligger som et omdrejningspunkt, der på den ene side afslutter et forløb af gågader og på den anden side er trafikalt knudepunkt. Torvet er med sin placering en visuel markering af det historiske skift mellem by og land. Projektet fremstår i gedigne, klassiske materialer som urværk, puds med detaljer udført i kobber, zink og natursten. Facaderne domineres af store glaspartier. Partierne mod syd og vest er udført med klart glas i de gående partier i de faste partier er der indsat satineret glas. Indefra vil partiet, i kraft af de transparente gående vinduer, fremstå med de traditionelle vinduesproportioner.

Bygningen brydes dels af et øst/vest vendt panoptisk rum indeholdende trappe og gangforbindelser mellem de forskellige kontorfløje, dels af et stort nord/syd vendt atrium i tre etager. Såvel det panoptiske rum som atriet er med til at bryde bygningen op, så skalaen tilpasses bedre det byrum, den er placeret i.

Kategori
Erhverv
Lokation
Silkeborg | Danmark
Bygherre
Jyske Bank
Status
Realiseret. 2008