JYSK Park

 
Snart vil Silkeborgs nye superliga stadion JYSK Park stå færdigt. Et stadion, hvis elegante krumninger og store volumen Årstiderne Arkitekter står bag.

Visionen for stadion har været at skabe et nyt, superfunktionelt stadion, der kan give SIF, Silkeborg by og hele omegnen et nyt, stærkt image og et ikonisk vartegn. Årstiderne Arkitekter har i tæt samarbejde med Silkeborg IF og Silkeborg Kommune haft fokus på at skabe et stadion, der både arkitektonisk og funktionelt er den optimale ramme for både spillere og tilskuere, og som desuden i udformning og kvalitet vil være i stand til at brande Silkeborg nationalt, og derved give værdi til byen.

Årstiderne Arkitekter har i forbindelse med det komplekse byggeri brugt al vores erfaring med byggeri, der kan rumme store menneskemængder, med henblik på at optimere oplevelsen for tilskueren. Der har fra starten været fokus på et stadion, der giver tilskueren en intens, optimeret oplevelse af, hvad der sker på banen, og ikke kun på et smukt og helstøbt byggeri med en stærk arkitektonisk karakter.

I udformningen har et af de primære fokuspunkter været, at tilskuerne skulle sidde så tæt på banen som muligt, med henblik på at intensivere oplevelsen og forstærke effekten af at befinde sig i en arena. Derfor er tilskuerpladserne i JYSK Park placeret så tæt på grønsværen, som det er muligt efter gældende lovgivning, og ydermere løber tribunerne i et ubrudt bånd hele vejen rundt om banen. Alle fire hjørner er besat af siddepladser, og der er ingen inaktive områder; tværtimod er der sikret aktivitet og stemning hele vejen rundt. Langsiderne er kurvede, hvilket giver en koncentreret og helstøbt baneoplevelse. Den sluttede form sætter naturligt banen i centrum og bidrager til stor intensitet under kampene.

Vi har i arbejdet med at optimere publikumsoplevelsen haft stærk fokus på sigtelinjer, og i arbejdet med at sikre optimalt udsyn fra alle tribunepladser har vi brugt 3-D værktøjer til at kontrollere oplevelsen fra en lang række pladser, udvalgt strategisk fra hele stadions tribuner. 3D værktøjet har bidraget væsentligt til at kunne justere pladserne ind efter den optimale oplevelse, også set fra pladserne i hjørnerne og højt oppe fra tribunen.

Tribuneanlægget er sammen med de markante lysmaster udslagsgivende for stadions udformning. Tribuneanlægget er horisontalt delt op i en nedgravet og en hævet del, med der imellem en niveaufri service-flade, der blandt andet rummer ølboder og toiletfaciliteter. På den måde er der overalt god visuel kontakt til banen, og oplevelsen for både spillere og tilskuere er total, uanset hvor man befinder sig under kampen. At tribunerne er hævet, betyder også, at banen er synlig helt udefra vejen og de omkringliggende områder. Skærmen, der omslutter stadion, tillader indkig til aktiviteterne til dele af banen.

I ankomst-bygningen er der særlige faciliteter for erhvervslivet og sponsorer, der blandt andet har Skyboxe og VIP lounge til deres rådighed. Sponsor-arealerne, hvortil der kræves særlig adgang, er bygget sammen med tribuneanlægget, så man også herfra bidager til den intense stemning, der er under kampen, og kan bevæge sig rundt, hvor man ønsker det.

JYSK Park opføres i totalrådgivning med Årstiderne Arkitekter som totalrådgiver og ingeniørfirmaet Søren Jensen som underrådgiver. Det spektakulære superliga stadion i Silkeborg vil efter planen fyldes med folk og oplevelser fra sommeren 2017.

 

Detaljer

Menneskerne bag

Til hvert projekt sætter vi et hold af medarbejdere, der tilsammen har kompetencerne til at løse opgaven. Det kan være arkitekter, space-plannere, byggeøkonomer eller medarbejdere fra byplan og landskab, der sammen løser projektets udfordringer og får løftet projektet op på et niveau, der fuldt ud matcher ambitioner og visioner. Nogle projekter er mere komplekse end andre, og byder på uforudsete udfordringer undervejs. Det er ofte disse projekter, vi ender med at være mest stolte af, når de er lykkedes.

  • Per Laustsen
    Per Laustsen
    Founding partner / Arkitekt MAA
    Tel. +45 7024 1010
    Mob. +45 2338 7142
    pl@aarstiderne.dk

Dokumentation

Relaterede cases

Postgaarden

Postgaarden

Årstiderne Arkitekter er i fuld gang med den gennemgribende transformation og renovering af det delvist fredede postgårdskompleks i Købmagergade i Københavns centrum. Det nu nedlagte postkontor omdannes i disse år til et levende, urbant miljø, hvor kontorer og butikker skaber et mangfoldigt liv i og omkring de gamle bygninger.

læs mere
Køge Kyst

Køge Kyst

Et byudviklingsprojekt mellem den gamle by og havnen. Dette er første del af et stort anlægningsprojekt med det formål at binde byen bedre sammen med kysten.

læs mere