JYSK Park

 

Visionen for JYSK Park var at skabe et superfunktionelt stadion, der ville give SIF, Silkeborg og hele omegnen et nyt, stærkt image og et ikonisk vartegn. Årstiderne Arkitekter har i tæt samarbejde med Silkeborg IF og Silkeborg Kommune haft fokus på at skabe et stadion, der både arkitektonisk og funktionelt er den optimale ramme for både spillere og tilskuere, og som i udformning og kvalitet er i stand til at brande Silkeborg nationalt.

Vi har i forbindelse med det komplekse byggeri brugt al vores erfaring med byggeri der skal rumme store menneskemængder, med henblik på at optimere oplevelsen for tilskueren. Der var fra starten fokus på at skabe et stadion, der giver tilskueren en intens fodboldoplevelse, og ikke kun på et smukt og helstøbt byggeri med en stærk arkitektonisk karakter.

I udformningen var et af de primære fokuspunkter, at tilskuerne skulle sidde så tæt på banen som muligt for at intensivere oplevelsen og forstærke effekten af at befinde sig i en arena. Derfor er tilskuerpladserne i JYSK Park placeret så tæt på grønsværen som det er muligt efter gældende lovgivning, og tribunerne løber i et ubrudt bånd hele vejen rundt om banen. Alle fire hjørner er besat med siddepladser, og der er ingen inaktive områder – tværtimod er der sikret aktivitet og stemning hele vejen rundt. Langsiderne er kurvede, hvilket giver en koncentreret og helstøbt baneoplevelse. Den sluttede form sætter naturligt banen i centrum og bidrager til stor intensitet under kampene.

Vi har i arbejdet med publikumsoplevelsen haft stærkt fokus på sigtelinjer, og i arbejdet med at sikre optimalt udsyn fra alle tribunepladser har vi brugt 3D-værktøjer til at optimere oplevelsen fra en lang række strategisk udvalgte pladser.

Tribuneanlægget er sammen med de markante lysmaster udslagsgivende for JYSK Parks udformning. Det er horisontalt opdelt i en nedgravet og en hævet del, med en niveaufri service-flade imellem, der blandt andet rummer ølboder og toiletfaciliteter. På den måde er der overalt god visuel kontakt til banen uanset hvor man befinder sig under kampen. At tribunerne er hævet betyder også, at banen er synlig helt udefra vejen og de omkringliggende områder. Skærmen, der omslutter stadion, tillader indkig til aktiviteterne på banen.

I ankomst-bygningen er der særlige faciliteter for erhvervslivet og sponsorer, som fx Skyboxe og VIP lounge. Sponsor-arealerne, hvortil der kræves særlig adgang, er bygget sammen med tribuneanlægget, så man også herfra kan bidrage til stemningen under kampen, og bevæge sig rundt, hvor man ønsker det.

JYSK Park er opført i totalrådgivning med Årstiderne Arkitekter som totalrådgiver og ingeniørfirmaet Søren Jensen som underrådgiver.

Detaljer

Kategori

Sport

Adresse

Søholt Idrætspark, Silkeborg

Bygherre

Silkeborg IF Invest A/S og Silkeborg Kommune

Projekttype

Nybyggeri

Byggeår

2015 - 2017

Areal

Ca. 7000 m² incl. kælder og teknikarealer. Tilskuerkapacitet: 10.000

Google maps

Menneskerne bag

Til hvert projekt sætter vi et hold af medarbejdere, der tilsammen har kompetencerne til at løse opgaven. Det kan være arkitekter, space-plannere, byggeøkonomer eller medarbejdere fra byplan og landskab, der sammen løser projektets udfordringer og får løftet projektet op på et niveau, der fuldt ud matcher ambitioner og visioner. Nogle projekter er mere komplekse end andre, og byder på uforudsete udfordringer undervejs. Det er ofte disse projekter, vi ender med at være mest stolte af, når de er lykkedes.

 • Per Laustsen
  Per Laustsen
  Founding partner / Arkitekt MAA
  Tel. +45 7024 1010
  Mob. +45 2338 7142
  pl@aarstiderne.dk

Dokumentation

Relaterede cases

Køge Kyst

Køge Kyst

Et byudviklingsprojekt mellem den gamle by og havnen.

læs mere
Israels Plads

Israels Plads

Et sammenhængende byrum i form af et svævende granitgulv med foldninger i pladsens hjørner.

læs mere
Postgaarden

Postgaarden

En transformation fra kongelig postgård til attraktive butikker og kontorlejemål.

læs mere