JYSK Park

Optimale sportslige rammer for tilskuere og spillere i Silkeborg

Ambitionen for det nye stadion var at give Silkeborg IF samt Silkeborg by og omegn et nyt, stærkt image og et sportsligt vartegn.

I arbejdet med det nye superliga-stadion har vi haft  fokus på at skabe et stadion, der både arkitektonisk og funktionelt tilbyder optimale ramme for spillere og tilskuere, og som kan brande Silkeborg nationalt og give byen værdi.

JYSK Park er derfor skabt med et sammenhængende tribune-anlæg der omkranser banen hele vejen rundt, og som giver plads til op mod 10.000 tilskuere.  Langsiderne er kurvede, hvilket giver en mere afrundet og omsluttende baneoplevelse og bygningsmæssig karakter. Den sluttede form sætter naturligt banen i centrum, hvilket intensiverer tilskueroplevelsen. Tribuneanlægget er delt op i en nedgravet og en hævet del og der imellem en niveaufri service-flade med ølboder og toiletfaciliteter. På den måde er der – uanset hvor man befinder sig under kampen – visuel kontakt til banen.

I ankomstbygningen findes der sponsorfaciliteter for erhvervslivet med blandt andet Skybox og VIP lounge. Arealerne er bygget sammen med tribuneanlægget, så man også herfra kan bidrage til stemningen under kampen.

Kategori
Undervisning og Fritid
Lokation
Silkeborg | Danmark
Bygherre
Silkeborg IF Invest A/S | Silkeborg Kommune
Status
Realiseret, 2017
Areal
7.000 m² inkl. kælder og teknikarealer
Samarbejdspartnere
Ingeniørfirmaet Søren Jensen