Et sammenhængende byrum i form af et svævende granitgulv med foldninger i pladsens hjørner der fungerer som siddetrapper, og samtidigt er historiske reference til det oprindelige voldanlæg.

Israels Plads er et sammenhængende byrum, der forbinder torv, plads og parkanlæg. Den nye plads ligger som et hævet granitgulv, og skyder sig ind i H.C. Ørstedsparken. Parkens grønne karakter trækkes op på pladsen i form af solitært spredte træer. To foldninger i pladens belægningsflade fungerer som sidde- og opholdstribuner.

Pladsen skal rumme københavnernes hverdagsliv, og tilbyder derfor mange aktivitets- og udfoldelsesmuligheder, heriblandt boldbane og legezoner som supplement til opholdsområderne. Tre skoler i området har en aftale om anvendelse af pladsen til skolegård heriblandt N. Zahle Skolen.

Langs karrébebyggelsen omkring pladsen anlægges gaderne med traditionel brostensbelægning – slidte, genbrugte brosten af nordisk herkomst – som findes overalt i Københavns gader. Som en smuk og historisk betinget reference vil de etablere sammenhæng til den øvrige by, og tjene som transit for cyklister, vareindlevering etc.

Detaljer

Kategori

Byplan & Landskab

Adresse

Israels Plads | København

Bygherre

Københavns Kommune

Anvendelse

Byrum | Skolegård | Infrastruktur

Areal

8.400 m2

Google maps

Menneskerne bag

Dokumentation

Relaterede cases

JYSK Park

JYSK Park

Visionen for JYSK Park var at skabe et superfunktionelt stadion.

læs mere
Køge Kyst

Køge Kyst

Et byudviklingsprojekt mellem den gamle by og havnen.

læs mere
Postgaarden

Postgaarden

En transformation fra kongelig postgård til attraktive butikker og kontorlejemål.

læs mere