Irma Karréen

Transformationen af en hel karré i indre København

Irma Karréen er placeret i et gammelt bolig- og små-industriområde. Projektet består af en renovering og revitalisering af en karré på indre Nørrebro i København.

Renoveringen har givet nyt gadeliv og trivsel til indre Nørrebro og adresse til en vifte af nye restauranter, caféer og små virksomheder. Resultatet af renoveringen og nytænkningen af Irma-karréen har været et karaktermæssigt løft af de historiske bygninger, og af området omkring karréen. Dele af den gamle karré stammer helt tilbage fra 1871 og det var herfra, supermarkedskæden Irma startede.

Det industrielle udtryk er til dels bevaret i karreens indre gårde, og lokalerne i stueetagen er konverteret til erhverv – til restauranter, caféer, it-virksomheder samt gallerier og værksteder. Alle lejligheder – i alt cirka 3.000 kvm –  er total-renoverede.

Liv og historie har været nøgleord i projektet. Det har været en forudsætning igennem hele projektet at fastholde respekten for byggeriets historie og karakteren i de urbane gårde, samtidig med at der er tilført nutidige kvaliteter.

Forud for renoveringsarbejdet har der været en omfattende dialog med myndighederne, for at finde den rigtige løsning for by, lokalområde og bygherre. Tegnestuen har sammen med bygherre og kommune lagt hovederne i blød for at sikre, at beboere og erhverv ikke skulle stilles ringere end før, og undvære for eksempel p-pladser. Resultatet er, at karréen er blevet optimeret, så den kan klare de nytilkomne erhverv og de medfølgende belastninger.

Kategori
Transformation og Renovering
Lokation
København N | Danmark
Bygherre
Saxo Properties
Status
Realiseret, 2015
Areal
22.000 m²