Holstebro Rådhus

Udvidelse af Holstebro Rådhus

Projektet distancerer sig fra det eksisterende rådhusanlæg og fremtræder som en let og luftig tilbygning som kontrast til de eksisterende tunge facader.

Holstebro Rådhus er opført i 1970´erne og er et vigtigt arkitektonisk værk i Danmark udført i tungt rødt murværk. Den nye tilbygning er på ca. 3.200m2.

Bygningen er dagligt arbejdsplads for 150 medarbejdere og huser faciliteter som mødelokaler og modtagelse for borgere: Jobcenter, backup-office og ydelseskontor. Projektet har omfattet indretning af foyer- og receptionsområder for alle besøgende borger. Bygningen har diskret indbygget skalsikring samt kameraovervågning i konstruktionerne.

Uddrag af bedømmelsesudvalgets begrundelse:
“De viste planløsninger er konkurrencens bedst bearbejdede forslag og viser klare og enkle, velkomponerede løsningsmodeller. Forslaget forsøger bevidst at distancere sig fra det eksisterende rådhusanlæg ved overbevisende at arbejde med en anden materialitet for derigennem at understrege, at forfatterne ønsker at udføre ”en let og luftig tilbygning” som kontrast til Rådhusets nuværende borglignende, tunge og lukkede arkitektur”.

Opgaven er udført i samarbejde med Entasis, Bascon og entreprenørfirmaet JFP A/S.

Kategori
Erhverv
Lokation
Holstebro | Danmark
Bygherre
Holstebro Kommune
Areal
3.200 m2
Status
Realiseret