Herning Talentskole

Ny skole og opvisningshal understøtter talentudviklingen

Den nye talentskole i Herning skal tiltrække tusindvis idrætsglade borgere ved at skabe et kraftcenter for sportsudøvere på alle niveauer. Samtidig understøtter projektet Herning Kommunes vision om at fokusere på udvikling af særlige talenter indenfor idræt.

”Den nye talentskole og opvisningshal bliver et omdrejningspunkt for motion, elitesport og talentudvikling, og det nye byggeri vil både lokalt og nationalt være med til at rebrande Herning Sportscenter som et mangfoldigt og visionært idrætscenter, hvor fritids- og eliteudøvere vil mødes i et sandt sportsmekka med topmoderne faciliteter for både udøvere og publikum,”
– Peter Kristiansen, kreativ leder, Undervisning & Fritid hos Årstiderne Arkitekter.

Talentskolen og opvisningshallen opføres i forbindelse med det eksisterende Herning Sportscenter, der også udvides med en ny ankomstbygning og forplads. En central del af projektet bliver også at forbinde det nye samlede sportscenter og talentskolen med den omkringliggende by.

”I dag ligger sportscenteret frakoblet byen og områdets infrastruktur. Derfor opleves stedet ikke som en integreret del af Herning. En af de arkitektoniske udfordringer er derfor at koble det nye sportscenter og talentskolen sammen med resten af byen. Det gør vi bl.a. ved at omdanne bygningernes nuværende bagside til en ny forside, hvor vi arbejder aktivt med ankomsten til sportscenteret, så det fremover vil åbne sig op mod byen og aktivt invitere brugerne indenfor,” fortæller Peter Kristiansen.

Ankomsten til den nye hovedindgang sker via en stor, ny forplads, som bliver stedets nye omdrejningspunkt. På forpladsen får elever og fritidsbrugere glæde af forskellige aktivitetselementer, boldbaner og opholdsmuligheder, der hver især opfordrer til bevægelse, leg, fordybelse og læring. Visionen om at vende centerets ”ansigt” mod syd, understøttes af arkitekturen, hvor udformningen af både forpladsen og hovedindgangen har en naturlig dragende effekt, når man ankommer til sportscenteret.

Kategori
Undervisning og Fritid
Lokation
Herning | Danmark
Bygherre
Herning Kommune
Status
Forventes realiseret i 2021