Hempel

Ved Eremitageslettens skove ligger Hempels markante domicil

En skulpturel spiralformet trappe i det centrale atrium fungerer som hovedelement og omdrejningspunkt i hele domicilet.

Når en spand maling røres op, opstår der en organiske form – en vortex spiral – som bliver særlig synlig, når to farver blandes. Centrifugalkraften er en fiktiv kraft, som påvirker et legeme der roterer, og som søger at trække legemet væk fra centrum. Centrifugalkraften og vortex spiralen er to begreber, der har fungeret som den arkitektoniske inspiration ved udformningen af Hempels hovedkontor i Lyngby.

Kategori
Erhverv
Lokation
Kgs. Lyngby | Danmark
Bygherre
Hempel
Status
Realiseret, 2013
Areal
5.000 m²

Spiralen er et centralt arkitektonisk element, og fungerer som omdrejningspunkt for hele opbygningen af huset. Spiralen kommer fysisk til udtryk som en skulpturelt udformet trappe centralt i bygningen.

Symbolsk påvirker spiralen resten af husets opbygning, og giver domicilet sin særlige dynamik og form. Trappen fremstår som et kraftcenter, der med sin roterende bevægelse skaber det centrale atrium, der idag er hjertet i Hempels hovedkontor. Som kontrast til husets indre organiske former og områdets vegetation, er bygningens eksteriør udformet som et præcist rektangulært volumen udført i lyse materialer. Kontrasten tilfører huset en spænding og en arkitektonisk oplevelse, hvor det organiske og skarptskårne individuelt forstærker hinanden.