Halskov Havn

 

Vi er totalrådgiver, arkitekt og landskabsarkitekt på første etape af Vandsportcenter i Halskov Færgehavn, der skal sikre tilgængelighed til vandsportsaktiviteter ved Halsskov Færgehavn.

Der er i projektet lagt vægt på at bevare stedets særlige rå karakter, både ved valg af nye materialer og genanvendelsen af eksisterende. De rå betonmoler er synliggjort og fragmenter af bolværk og havneinventar er bevaret.

Udspringstårnet er områdets synlige pejlemærke. Tårnet er designet til udspring fra 4, 8 og 11 meter og har en karakteristisk gul signalfarve, der kan ses fra Storebæltsbroen.Som et gennemgående tema, er der i projektet forsøgt genbrugt så mange materialer som muligt fra den tidligere havn, enten direkte eller via upcycling. Områdets afspærringer og bænke består af det tidligere bolværk fra færgehavnen, mens alle nye træbelægninger består af opsavet bolværk.

Facilitetsbygningerne, der er opbygget af skibscontainere, er i projektet beklædt med varmebehandlet træ fra bæredygtigt skovbrug, der sikrer minimalt vedligehold. På energisiden er der anvendt LED belysning for at minimere det samlede forbrug.

I projektet indgår følgende funktioner:

– Udspringstårn med mulighed for udspring fra 4, 8 og 11 meter.

– Klatrevæg etableres på ydersiden af molen.

– Adgang via lejdere, ramper og flydeplatforme til vandet.

– Etablering af 3 beachvolleybaner, der samtidig kan bruges som baner til strandhåndbold.

– Udsigtspunkt med fast monteret kikkert ved den yderste mole.

Facilitetsbygning med wc, omklædningsrum, depot og udendørsbad i forbindelse med etablering af ”Blå flag strand”. Målgruppen er badende herunder vinterbadere. Trampestier i området er opgraderet og ankomstvej og parkeringsområde er istandsat.

Detaljer

Kategori

Landskab

Adresse

Halskov Havn | 4220 Korsør

Anvendelse

Vandsportscenter

Google maps

Menneskerne bag

Dokumentation

Relaterede cases

JYSK Park

JYSK Park

Visionen for JYSK Park var at skabe et superfunktionelt stadion.

læs mere
Køge Kyst

Køge Kyst

Et byudviklingsprojekt mellem den gamle by og havnen.

læs mere
Israels Plads

Israels Plads

Et sammenhængende byrum i form af et svævende granitgulv med foldninger i pladsens hjørner.

læs mere