Gran Torino

Fra slidt baghus til attraktiv og funktionel restaurant

Opgaven for den italienske restaurant Gran Torino bestod i at transformere et slidt baghus i Irma-karréen til rammerne for en attraktiv og funktionel restaurant.

Udfordringen lå bl.a. i, at det var flere lejemål med forskellige gulvhøjder, som skulle slås sammen til et sammenhængende lejemål.

Løsningen blev at etablere en restaurant i to forskudte niveauer, bundet sammen af en kort trappe. Den prunkløse og uhøjtidelige indretning er skabt i samarbejde med restauranten, og tro med de upolerede lokaler der tidligere husede værksteder. Som reference til ejendommens og lokalernes historie er alle installationer gjort synlige.

Udenfor har restauranten har fået et iøjnefaldende indgangsparti med en stor, hævet terrasse over gården, som i varme måneder kan anvendes til udeservering, og som synliggør restauranten året rundt.

Resultatet er blevet en restaurant med en imødekommende indretning og en tydelig arkitektonisk identitet. Et moderne, upoleret udtryk, med klare referencer til bygningens fortid.

Kategori
Spaceplanning og Indretning
Lokation
København | Danmark
Bygherre
Irere Lake 1 | Aberdeen Asset Management
Areal
150 m2
Status
Realiseret, 2013